Hur man diagnostiserar en Transaxle Problem

En gång av de första stegen i att diagnostisera en transaxel problem är att avgöra om bilen rör sig . Växellådan är den del av ditt fordon som överför kraften från motorn till hjulen . Ett stort problem kommer att resultera i bilen står stilla . Problem med transaxlarna härrör vanligtvis från växellådan vätska , även om mer allvarliga problem kan resultera i att växellådan bytas ut. Detta kan vara ett dyrt förfarande , och så växellådan bör regelbundet underhållas . Instruktioner
1

Starta motorn och försök att röra sig framåt eller bakåt . Gör detta långsamt och vara redo att fånga bromsarna . Om din bil inte kommer att flytta så kan du ha ett problem med växellådan . Lämnar motorn igång och låta bilen för att värma upp i ca 15 minuter .
2

Stäng av motorn när bilen är uppvärmd . Lyft huven och kolla växellådan vätskan . Om det är på en låg nivå eller om det luktar bränt , sätter mer vätska . Kontrollera nivån på mätaren för att avgöra om det är över den lägsta nivån , även om mätaren kan ge dåliga värden .
3

Fyll växellådan kommer transmissionsolja , och låta bilen köras igen i ca 15 minuter . Försök att flytta bilen som du gjorde i steg ett . Om det fortfarande inte kommer att röra sig , och bullret från motorn är inte annorlunda än vanligt , måste du ha din transaxle service . Stäng av motorn , och försök inte att köra din bil tills det har setts av en professionell .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66626.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.