Felsökning av en Chevy Fyrhjulsdrift

Chevy använder en elektronisk styrning för att överföra kraften från tvåhjulsdrift till fyrhjulsdrift . Det är inte längre nödvändigt att gå ur bilen och manuellt låsa naven på framhjulen . Detta 4x4-systemet drivs med en fördelningslåda ratten på instrumentpanelen . Vissa Chevy system är två hastigheter och några enstaka hastighet . De mest avancerade systemen har fem körinställningar . Problem med systemet kan ofta vara relaterade till ratt inställningar . Instruktioner
1

Vrid överföring fodral som är till vänster om ratten till tvåhjulsdrift positionen som är märkt med " 2 " och uppåt - pil om du upplever en vibration i styrning vid körning på torr asfalt eller göra snäva svängar . Fysikens lagar innebär att en snäv sväng i fyra - wheel - drive orsakar krafter att arbeta mot varandra .
2

Kontrollera indikatorlamporna på ratten för att ta reda på vad drivande inställning du är i om fordonet uppvisar något ovanligt beteende . Lamporna kommer att motsvara den " 2 " och uppåt - pil positionen för två -hjulsdrivna högt , " 4 " och nedåtpilen för fyrhjulsdrift låg , och så vidare . Vänta blinkande lampor för att stoppa innan växling på ratten .
3

inte flytta ratten alltför ofta om överföringen fallet går lägesväxlingsförlopp skydd . Shift skydd läget kommer in för att stoppa skador . Det kommer att stoppa överföringen fallet från skifte för tio sekunder åt gången . Detta skydd läget kan stanna i upp till tre minuter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67550.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.