Hur kontrollerar jag & Felsöka en bakruta eluppvärmd bakruta på en 2001 Monte Carlo?

Bakrutan defogger på en 2001 Monte Carlo har tre komponenter i systemet. Säkringen på insidan säkringsplint levererar ström till defogger switch, som har en inbyggd timer, och slutligen till defogger. Den defogger är ungefär som ett tryckt kretskort genom att den använder en hög-motstånd, böjligt ledande material för att generera värme. Majoriteten av tiden, orsakar en repa eller reva i defogger en öppen krets. Saker du behöver
Voltmeter
Common
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

lokalisera och kontrollera säkringen för bakrutan defogger. Det är beläget i säkringen kloss under streck till vänster om rattstången. Byt säkring vid behov och försök igen defogger.
2

Bänd defogger byta ut instrumentpanelen med hjälp av skruvmejseln. Vrid strömbrytaren så baksidan av omkopplaren kan nås.
3

Kontrollera den elektriska kontakten på baksidan av växeln med voltmetern. Anslut voltmetern svarta ledningen till en bra jord. Vrid tändningsnyckeln på och använder mätarens röda ledningen att sondera baksidan av kontaktdonet. En terminal bör ha makten så länge knappen är på. Kontrollera den motsatta stationen genom att föra in sonden på baksidan av kopplingsdonet. Vrid omkopplaren på och studera displayen på voltmetern. Det bör finnas batteriets spänning. Om ingen är närvarande, är övergången dåligt. Vrid nyckeln off.
4

Kontrollera defogger för kontinuitet genom att placera voltmeter i ohm läge. Ta både de röda och svarta sönder och röra defogger i nedre hörnet där trådarna är fästa. Placera en sond på någon kabelanslutning. Den ohmmeter bör nu indikera ett visst motstånd, vilket innebär att spänningen passerar genom defogger. Om displayen visar oändligt motstånd eller någon kontinuitet, har defogger en öppen krets. Den defogger verkar vara bara en serie av linjer av tejp på fönstret som en labyrint. En tråd går in och den andra är utgången. Strömmen går helt enkelt labyrinten genom den röda tråden och lämnar ut den svarta. Kit säljs med auto-delar butiker för att reparera avbrott i defogger. Den består av en bit av metallband som används för att spänna gapet där defogger rivs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65267.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.