Felsökning en P0401 felkod på en 2001 F-150 Ford Pickup

felkod P0401, i 2001 Ford F-150 pickup, är relaterad till avgasåterföring (EGR). Denna kod anger att flödeshastigheten av återcirkulerade avgaserna är lägre än det normala driftområdet. Eftersom denna kod är endast relaterade till EGR-systemet kan du peka ut orsaken genom att testa funktionen av de delar i det systemet. Den genomsnittliga gör-det-själv hem mekaniker kan slutföra dessa tester i ett par timmar med vanliga diagnosverktyg. Saker du behöver
Vakuumpump Review, Digital volt /ohm mätare
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Inspektera vakuumledningarna i EGR systemet för sprickor och splittringar. Den 2001 Ford F-150 har ett vakuum linje som förbinder EGR ventilen till EGR-ventilen solenoiden, och ett vakuum linje som förbinder solenoiden till insugningsröret. Ersätt varje brutet eller spruckna vakuumledningarna.
2

Starta motorn. Anslut en vakuumledning till EGR-solenoiden och en vakuummätare. Rev motorn över 2000 varv och titta på mätaren. Det bör tillfälligt hoppa och sedan bosätta till normal när motorn revved. Detta indikerar styrkretsen fungerar. Om vakuummätaren behandlingen ändras inte ersätta styrsolenoid.
3

Ansök fem till sex i-Hg vakuum med hjälp av en handhållen vakuumpump till EGR-ventilen. Motorn ska snubbla när EGR-ventilen öppnas. Vakuum bör hålla tills det är avsiktligt frigörs. Om vakuum läckor byter ner EGR-ventilen. Om motorn inte snubblar när vakuum applicerades till EGR-ventilen rengöra portarna i insugningsröret.
4

bort EGR-ventilen från insugningsröret med en 13mm skiftnyckel för att ta bort de två skruvarna som bifoga det till insugningsröret. Använd en skiftnyckel för att ta bort den stora muttern som fäster den till EGR röret och lägga EGR ventilen åt sidan ..
5

Rengör hamnar bakom EGR ventilen i insugningsröret med en styv tråd och en liten stålborste. En av de vanligaste orsakerna till kod P0401 är en igensatt passage i grenröret. Se till att passagerna inte är igensatta med kol uppbyggnad och installera om EGR-ventilen.
6

Rensa koderna från datorns minne och provköra lastbilen för att kontrollera att rengöring portarna löste problemet. För detta system två 15 minuters testkörningar bestående av både motorvägen och in-town hastigheter krävs för att datorn ska självtest av systemet.
7 p Om alla andra kontroller visar normal, och EGR-kanalerna är rengör, byt Delta Pressure Feedback Avgassystem (DPFE) sensor placerad på förarsidan av insugningsröret, och EGR provröret sensorn är ansluten till. Denna sensor mäter EGR-flödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66111.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.