Hur känna din Transaxle är Bad

växellådan är en vanlig del av nästan varje fordon med en framhjulsdriven systemet. Eliminerar behovet av en tung drivaxel som överför kraften från motorn till bakhjulen, innehåller växellådan denna komponent i samma hölje som överföringen, fördela kraften till framhjulen istället. Mycket tack vare växellådan, framhjulsdrivna bilar är i allmänhet lättare och mer bränslesnåla än bilar med bakhjulsdrift. Det är därför viktigt att kunna känna igen när växellådan har problem. Instruktioner
1

Lyssna vägledande ljud som kommer från motorn medan bilen är i rörelse. En dålig transaxle kan manifesteras i en mängd olika ljud,. Vanligaste är gnällande, slipning eller ljus tapping
2

Eliminera andra problem som kan producera liknande ljud genom att sätta bilen i friläge, opressade koppling, och lyssnar på tomgång. Om oljudet är närvarande i denna stat, är det förmodligen en koppling problem och inte ett problem med växellådan. Du bör också utesluta dåliga hjullager. Om oljud uppstår eller försvinner samtidigt som hörn eller verkar ändra tonhöjd när du snabba upp eller sakta ner, kanske du bara behöver nya hjullager.
3

uppmärksam på ljud i bilen gör på femte växeln också. I vissa fall kommer en bil skramlar på femte växeln vid låga varvtal på grund av felaktig transaxel vätska. Du kan ofta enkelt åtgärda detta problem med en kvalitet syntetisk växellådsolja.
4

Bedöma fordonet är skiftande. Är det svårt att flytta in i växeln? Tough växling kan vara ett tecken på en dålig växellådan, särskilt i kall väderlek. Om växling är tufft när det är kallt, men växer lättare när bilen värms upp, är chansen att det är ett resultat av dåliga synkronisatorer i växellådan.
5

Kontrollera din transmissionsolja minst var 6.000 miles. Om det är brun eller svart färg eller har en bränd lukt bör du ha din transaxel checkats ut av en professionell service som kan ha drabbats av överhettning frågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68201.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.