Felsökning av en Ford F250 Generator

En av anledningarna till F250 är ett vanligt val bland åkare är det stora utbud av funktioner den erbjuder. Från framdrivning, trim och kropp alternativ stil, F250, som Edmunds påpekar, är ett bra val för småföretagare och boskap ranchägare lika. Generatorn i din F250 är ansvarig för att åter driva batteriet när motorn är igång så har styrkan att dra runt motorn. När du har problem med din generator, kan du ta några felsökningssteg. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Ta bort plastskyddet från batteriet när motorn inte är igång. Leta reda på de positiva och negativa inlägg på batteriet. Det positiva har en röd kabel-kontakten och negativa har en svart kabelanslutning.
2

Fäst de positiva och negativa ledare i din voltmeter till de positiva och negativa batteripolerna. Börja med den positiva och änden med den negativa. Vrid voltmetern på och registrerar mätvärdet visas på skärmen. Detta är mätning av batteriets spänning, och bör vara någonstans mellan 12.5 och 12.8 volt.
3

Starta motorn och titta på voltmetern. Avläsningen kommer att ändras eftersom den mäter kraften i generatorn. En stark generator kommer att ha en läsning av mellan 13,6 och 14,3 volt. En behandling enligt 13.6 volt är en indikation generatorn är svag.
4

Inspektera generatorn när motorn är igång. Kontrollera om korrosion och brist på spänning i bältet. Rör inte en kör generator.
5

Inspektera visuellt batteriets kabelanslutningar. Rost, korrosion och dålig anslutning gör generatorn arbeta hårdare än det behöver för att leverera ström till batteriet. Rengör rostiga eller korroderade batterianslutningar när motorn är avstängd och dra åt lösa anslutningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65671.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.