1995 Chevy Blazer startar inte

Den 1995 Chevy Blazer är känd för att vara robust och tillförlitlig. Men en bil som inte startar kan vara nedslående. Varje fordon behöver fem grundläggande element för att starta: bränsle, luft, gnista, timing och komprimering. Avgöra vilket av dessa element saknas avgör hur man ska gå för att reparera din Chevy Blazer. Saker du behöver
Multimeter
Timing ljus
Remote startkontakten
tändstiftsnyckel
kompressionsmätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet. Även om bilen kommer att vända, om det visar över långsamt, eller batterispänningen är för låg, kommer bilen inte att starta. Med multimeter, kolla spänningen på batteriet. Det bör vara mellan 12 och 13 volt. Har en assistent starta motorn. Om batterispänningen sjunker under 9 volt när startmotorn är inkopplad du har ett batteri eller laddningssystem fråga. Om batteriet är bra, gå vidare till steg två.
2 Kontrollera att det finns bränsle i bilen.

Kontrollera bränsle. Först se till att din bränslemätare fungerar, och det finns faktiskt bränsle i fordonet. Andra, kolla på bränsle på motorn. Ta bort luftrenaren och titta injektorn vid spjällhuset för bränsle. En smidig "fan" av bränsle ska komma ut när motorn slås över. Om den inte gör det, finns det ett bränsletryck problem, troligtvis en bränslepump.
3

Kontrollera gnista. Använda ett stroboskop, placera klämman över nummer ett tändstift tråd. Har en assistent på startmotorn, eller göra det med en avlägsen starter switch. När motorn vänds, bör tidpunkten blinka. Om den inte gör det, det finns ingen gnista, och du måste börja testa tändning komponenter. Den vanligaste orsaken till ingen gnista på en Chevy Blazer är tändningen styrenhet, som sitter under fördelarlocket eller på distributören. Ta detta till en lokal Biltema som ska testas, och byt ut den om den testar dåligt. Om den testar positivt, testa spolen, och byt vid felaktig
4

Kontrollera timingen. Medan fördelarlocket avlägsnas, se till att distributören rotorn roterar. Om det inte är, är antingen fördelaraxeln skadad eller kamkedjan är skadad. Dra distributören först, och kolla axeln och kugghjulet för skador. Om intakt, är problemet i kamkedjan, och kommer att kräva omfattande motorns arbete att reparera. Om rotorn roterar, kontrollera timingen med stroboskop. Med klämman fortfarande vimlar nummer ett plug tråd, och fördelarlocket installerat, sikta tidpunkten ljus ner på den harmoniska Balansblock medan en assistent vevar motorn. Beroende på motorn i din Blazer bör timing vara cirka 05:57 grader före övre dödläget (ÖD) det kommer att finnas ett märke för detta på timingen fliken i transmissionskåpan. Om timing är avstängd när distributören att justera timing.
5

Kontrollera komprimering. Ta ett tändstift från tändstiftshålet. Skruva i adaptern för kompressionsmätare, och bifoga den. Har en assistent på startmotorn under några sekunder. Kontrollera avläsningen på kompressionsmätare, och jämför det med komprimering specifikationer för din motor, oftast i 100-120 psi sortiment. Om kompressionen är låg, det finns flera tänkbara orsaker, allt som innebär stora motorreparationer. Konsultera en professionell för att ytterligare diagnostisera orsaken till låg kompression, och utvärdera alternativen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66694.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.