Diagnostisera blinkers Problem

När diagnostisera en elektrisk krets, är det viktigt att först se till att säkringen och reläet fungerar korrekt. Dessa är upphovsmännen till makten för kretsen och processen fortsätter genom kretsen härifrån. Komponenterna i en blinkers-krets är säkringen, relä, blottare, Blinkersomkopplaren, kombiinstrument, på turn lökar signal och uttag eller kretskort själva. Instruktioner
1

Vrid nyckeln till den position där lamporna på instrumentbrädan är på. Det finns ingen anledning att starta fordonet.
2

Skjut omkopplaren blinkers i endera riktningen. Notera om ljuset på instrumentbrädan blinkar eller förblir tänd utan att blinka. Gör samma sak till den motsatta sidan. Om streck förblir tänd men inte blinkar är problemet med blinkers blottare, som behöver bytas ut. Den är belägen under instrumentbrädan nära rattstången. Om en blinkerslampa på instrumentbrädan tänds och blinkar i normal takt lämna dem på och ur bilen och kontrollera fram-och baksidan för att se om lökarna fungerar. Gör samma sak för den motsatta sidan. Om streck blinkers var blinkande i endera riktningen sannolikt en av lökarna är inte belysning och kommer att ligga lätt.
3

Kontrollera säkringen i säkringsdosan blocket. Om Dash blinkers indikatorer inte tänds i endera riktningen, det finns en kraft eller kabeldragning problem. Säkringsdosan finns strax till vänster om rattstången, under instrumentbrädan eller på sidan av instrumentbrädan, som vetter mot dörren. Båda platserna kommer alltid att vara på förarsidan. Luckan är oftast väl markerad. Om säkringen blåstes bara ersätta den med samma storlek säkring. Om det inte blåstes gå till steg 4.
4

Vrid saftblandare på. Om en saftblandare funktionen och tänds på instrumentbrädan fungerar Blinkersomkopplaren är fel och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63875.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.