Diagnose Vehicle överhettning Problem

Det finns många skäl ett fordon kan överhettas, vilka var och en förorsakar en annorlunda överhettning symptom. Stanna bilen så snart det är praktiskt om temperaturen tänds eller temperaturen flyttar spårvidd till det röda området. Om temperaturen stiger endast när motorn går på tomgång, du troligtvis har en fläkt fråga eftersom ingen luft rör sig genom kylaren när bilen står stilla. Saker du behöver
Radiator tryckprovare
vanlig skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
gemensam uppsättning 3/8-tums enhet uttag
Ratchet Sida 2 Krokodilklämma jumper leder
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

bort kylarlocket och kontrollera vätskenivån. Om det är fullt, fortsätt till nästa steg. Om inte, fyll kylaren till toppen, sätt på locket och fyll överrinningsflaskan halvfull.
2

Installera en tryckprovare på kylaren och pumpar det till ett tryck av 14 pounds per square inch (psi). Leta efter en läcka på kylaren, slangar, motor, vattenpump och värmeelementet. Titta under bilen. Om du hittar en läcka, och följ den till sitt ursprung. En varmare kärna läcka kan identifieras genom vattnet ut ur en kort slang på brandväggen, på de Värmeslangarna. Vattenpump läckor visar på botten av pumpen. En radiator kan visa tecken som helst, så granska den noga.
3

Kontrollera kylarlocket och se till att den har en bra gummitätning och att den har en styv fjäder. Pressa tätningen. Om våren är inte stel, ersätta det --- det kan vara orsaken till en läcka som kan leda till överhettning.
4

Titta på manuella fan om bilen är utrustad med en. Kontrollera om det finns några synliga skador. Rotera fläkten och se om det finns en liten mängd motstånd vid vridning. Snurra fläkten lite och se om den slutar relativt snabbt eller fortsätter att snurra. Om det fortsätter att snurra, kan silikonen i fläktkoppling saknas. Om fordonet har framhjulsdrift och en elektrisk fläkt, kontrollera säkringen. Det ligger på förarsidan fender väl i ett relä centrum. Leta efter en betecknad "motorns kylfläkt." Du bör se en remsa av metall fästa de två metallben innanför plasten säkringen.
5

Starta motorn och låt den värmas upp. I fallet med en motor med bara en lätt och ingen mätare, bör motorn inte köras i mer än tio minuter eller tills ventilkåpor blir för varmt att röra bekvämt. Om du har ett fordon med en temperaturmätare, kan det köras tills mätaren visar drygt 240 grader (endast om det är nödvändigt för nästa test). Om för mycket tryck byggs upp, kan det orsaka en slang att blåsa bort eller dela, eller det kan orsaka kylarlocket att blåsa, vilket kan orsaka svåra brännskador om man får hit med vattnet.
6

Test termostaten funktionen. Låt motorn svalna i minst en halvtimme. Ta bort kylarlocket. Starta motorn. När termostaten öppnar, kommer kylarvätska fyller upp öppningen för kylarlocket och kan även overflow lite, så kommer vätskan att sugas tillbaka in i kylaren. Om bilen är utrustad med en mätare, kolla mätaren för att se vad temperaturen är. Gå till steg 7. Om detta inte sker och utvisningen av vätska blir starkare, stäng av motorn och låt den svalna eftersom detta är en indikation på att termostaten har fastnat stängs och behöver bytas.
7

Watch för fläkten att börja blåsa mycket hårdare när termostaten öppnas. Detta kan testas genom att hålla handen bakom fläkten nära toppen av motorn. Testa luftflödet när motorn först startas och igen efter det värms upp så att du kan inse skillnaden. Lägg handen på framsidan av kylaren med grillen och se om du kan känna luftflödet sugs in i kylaren. Om motorn fortsätter att värme och fläkten gör ingen märkbar ökning av hastighet och volym, stäng av motorn. Fläkten kopplingen är fel och behöver bytas.
P Om fläktarna är elektriska, kommer fläkten att komma på när termostaten öppnas. Om temperaturen börjar klättra och fansen inte tänds, finns det ett problem med fläkten krets eller fansen själva.
8 p Om fläktarna inte tänds, ta ut kontakten ur kylvätsketemperatur sensor. Den kylvätska temperaturgivare är vanligtvis belägen vid eller mycket nära termostaten. Termostaten är belägen vid slutet av det övre värmeelementet slangen där den ansluter till motorn. Ta bort pluggen sätter ljuset kontrollera motorn, som kan stängas av genom att ta bort minuspolen på batteriet i två minuter efter slutförandet av alla tester. Upprepa Steg 7. Om fläkten slås på när kylvätskans temperatursensor är urkopplad, ska givaren bytas ut. Om fläkten inte tänds, stäng av motorn ner och låt den svalna så att trycket byggs upp i den överhettade motorn inte blåsa en slang eller kylarlocket off.
9

Vrid nyckeln på och leta efter kylfläkten reläerna i Säkring och relä låda på förarens fenderwell. Det kan vara så många som tre, varav två anger hastigheten. Dra ut dem. Använd voltmetern för att testa för spänning genom att hålla den negativa på den negativa batteripolen och hålla det positiva i varje ben-hålen på reläet plug-in. Om det finns spänning, driva reläerna i långsamt. Lyssna efter ett klick. Om de misslyckas med att driva (klicka), byta dem med ett annat relä med samma nummer, om sådana finns. Om inte, byt ut dem. Om det finns spänning och reläet inte klickar, är det problem med relä eller fläktar. För att testa fansen, dra kontakten från motorfläkten. Det kommer att finnas två trådar. Krok en av krokodilklämmor till en klämma på fläkten och till den positiva polen på batteriet. Haka fast andra krokodilklämman till den andra terminalen av fläkten och nästa kontakt till den negativa polen på batteriet. Om fläkten inte komma på, slå klippen på batteriet. Om de ändå misslyckas med att komma på, är fläkten på felet och behöver bytas ut. Om fläktarna kom igen, då reläet är fel och behöver bytas.
10

I händelse, var alla tidigare tester passerade då kylaren är det enda som finns kvar, och det måste ersättas som det är igensatt och har otillräckligt flöde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63870.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.