Hur man Upptäck en blåst topplockspackning

Den topplockspackning är en kritisk komponent i bilmotorn. Detta tunna skikt av material bildar en tätning mellan motorblocket och motorns kåpa. Den topplockspackning skall försegla varje av kolvarna, samtidigt som tätning olika flödes-passager för motorolja och kylvätska. För att utföra dessa funktioner topplockspackningen måste tåla de höga motor temperaturer och tryck medan motstånd kemisk attack från exponering för bensin, heta gaser avgaser, olja och kylarvätska. Att lära sig att upptäcka en trasig eller läckande topplockspackning kan hjälpa fordonsägare för att lösa problemet och undvika dyra motorreparationer senare. Saker du behöver
Rags
mutterdragare
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta efter rök från fordonets avgasrör när motorn är körs. Blå rök i avgaserna betyder att olja läcker in i cylindrarna. Tunga vit rök betyder att kylvätska läcker in i cylindrarna. Detta ska inte förväxlas med den vattenånga som kommer ut ur avgasröret tills motorn värmts upp.
2

Kontrollera skicket på motorns kylvätska. Öppna kylvätskebehållaren och kontrollera vätskenivån ytan för flytande avskum eller skum. Kontrollera färgen på kylvätska. Det bör vara en semi-klar grönaktig färg. Om det är bräckt och brunt betyder det att oljan läcker ut i kylkanalerna. Addera 3

Leta efter gasmotorer avgaser bubblor i kylvätskan. Med motorn kall, öppna locket fordonet kylaren. Starta motorn och vänta på att värma upp till den punkt att termostaten öppnas och kylmediet cirkulerar genom kylaren. Leta efter bubblor av avgaserna i det cirkulerande kylmediet. Rev motorn några gånger för att se om bubblor ökar.
4

Leta efter tecken på kylvätska blandas med motorolja. Dra ut oljestickan och kontrollera oljan på slutet för spår av beige färgat skum. Öppna oljepåfyllningslocket och leta efter beige skum inuti. Denna fradga indikerar att kylvätska blandas med motorolja.
5

Kontrollera motorn för tecken på olja eller kylvätska läcker. Spåra eventuella läckor tillbaka till källan för att se om de kommer från topplockspackningen området. Eliminera möjligheten att dessa är bara spill genom att städa upp någon kylvätska eller olja som du hittar och sedan kontrollera igen efter det att motorn har varit igång ett tag.
6

Ta bort tändstiften en efter en och kolla efter tecken på nedsmutsning. Om olja eller kylvätska läcker in i en av cylindrarna, då pluggen från att cylindern ska sotigt.
7

Kontrollera motorns prestanda mot dess historiska utveckling. En läckande topplockspackning resulterar vanligen i låg kompression i en eller flera av motorns cylindrar samt nedsmutsning av tändstift och ventiler. Detta kommer att orsaka dålig motorprestanda och ojämn tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66243.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.