Hur man testar gelbatterier

En gel-cellsbatteri är annorlunda än de flesta traditionella batterier i att den är plomberad och inte utnyttjar flytande elektrolyter. Snarare är kiseldioxid till de elektrolyter, orsakar det tjocknar till en gel som är upphängd i batteriet. På grund av detta gel batterier är spillsäkra och mer motståndskraftiga mot korrosion. Gel batterier, dock är generellt dyrare än traditionella batterier och kan inte fyllas på. Detta innebär också gelbatterier inte kan testas med en hydrometer. Det enklaste och snabbaste sättet att testa din gel batteri med en digital voltmeter. Saker du behöver
Voltage-limited/float batteriladdare (om nödvändigt) Review, Digital voltmeter
Box skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Tillgång gel-cells batteri genom att ta bort plintskyddskåpan. Koppla sedan bort batteriet från fordonet. Lossa gel minuspol först, följt av dess positiva terminal. För de flesta fordon, behöver du diverse box skiftnycklar för att helt koppla bort batteriet.
2

Anslut voltmetern s testare leder /klämmor till gelbatterier. Den negativa testaren bly måste ansluta till batteriets negativa pol och den positiva tester leder till positiva inlägget. Addera 3

Slå på voltmetern och titta på den visade behandlingen. Om din gel batteriet visar en avgift inom 12,85-12,95 intervall, är det 100 procent laddad. En spänning på 12.65 innebär det bara 75 procent tas ut, medan en 12.35 läsning korrelerar till en 50 procents laddning.
4

Ladda gelbatterier om du får en låg spänning läsning. Se till att du använder en spänning-begränsad batteriladdare, även känd som en flottör laddare, för denna uppgift. En traditionell laddare bör inte användas på gelbatterier, eftersom dessa kan överladda och skada batteriet. En spänning-begränsad laddaren debiterar vid en bestämd hastighet och stänger av när en full laddning uppnås.
5

Tillåta gel batteri att sitta i 24 timmar efter laddning. Detta gör att ytan avgiften att försvinna och ge en mer exakt avläsning. Testa den gel batteri med en voltmeter efter 24-timmarsperiod har passerat. Om din gel-cells batteri visar en låg avgift en gång, är chansen att det kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66625.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.