Tecknen på att ett motorblock är sprucken

En sprucken motorblocket är ett stort fordon problem som nästan alltid garanterat att leda till dyra reparationer . När det gäller äldre bilar , är en sprucken motorblocket ofta den ökända dödsstöten som flera tusen dollar i reparationer är oftast mer än bilen är värd . Det finns flera tecken att titta efter om du tror att din bil har en sprucken motorblocket . Skärvätsketryck

Låt bilen stå över natten så att motorn är kall . Öppna locket på kylaren för att minska trycket på systemet och sedan ersätta den . Veva bilens motor och låt den gå i högst 60 sekunder . Försiktigt öppnar kylarlocket . Om kylsystemet har byggt upp märkbar tryck i denna korta gångtiden , det finns en god chans att din motor har en sprucken blocket som tillåter avgaserna in i kylsystemet och bygga upp trycket .
Överhettning

ett fordon med en sprucken motorblocket börjar tappa kylvätska ur blocket som sprickan växer i storlek . Om ditt fordon är ofta låg på kylvätska eller börjar överhettas på grund av brist på kylmedel , kan bilen ha en sprucken motorblocket .
Vit avgasrök

instruera en assistent till rev motorn i din bil . Om bilen sätter ut märkbar vit avgasrök , det finns en god chans att det finns vatten i motorblocket . Vatten i motorblocket kan vara ett tecken på en sprucken blocket huvudet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65962.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.