Hur gör jag Diagnostisera buller från utsidan baksätet på en bil?

Bilinredningar är ljudisolerade till en viss grad, så att du kan njuta av en bekväm och tyst åktur i bilen. Men, ibland irriterande eller ihållande ljud som kommer från utanför bilen kan avbryta det lugnt när du reser. Buller kan genereras av något som mindre som löst bagage eller så stora som en sliten stötdämpare. Avskeda frågan kan leda till mer skada och kan sätta ditt liv i fara. Saker du behöver
Carjack
Tire proppar
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i en säker plats. Om du kör, hitta en plats där du kan tryggt parkera för att kontrollera bullret. Stäng av motorn och engagera sin handbromsen så att bilen inte kommer att flytta. Pop bakluckan på bilen och leta efter några löst bagage som kan orsaka buller. Ta bort något bagage eller överföra bagaget till dina baksätet, kör din bil, och lyssna efter eventuella fortsatta brus.
2

bort mattan eller täcka ovanpå reservdäcket längst ned på stammen . Observera däcket och kontrollera om dess innehav bulten är lös. Kontrollera några verktyg för att se om de är lösa. Kontrollera varje fack och se om det finns föremål som kan stöta mot varandra och skapar buller. Addera 3

Titta på gummilist som går runt kanten på bålen bly och inspektera den för eventuella skador. Om gummitätningen är skadad eller dåligt, kan stammen bly träffa stammen från gång till gång och skapa oljud.
4

Ta bilen till en bensinstation utrustad med en hydraulisk bil hiss, och har bilen höjs så att du kan titta under sitt chassi. Titta på ljuddämparen och inspektera den för eventuella hål orsakade av korrosion. Observera flänsarna där olika delar av avgassystemet bultas ihop och kolla efter hål eller saknade bultar. Kontrollera om det saknas gummi o-ringar eller konsoler gummi som håller ljuddämparen på plats.
5

Parkera bilen, stäng av motorn och koppla in handbromsen. Be någon att studsa den bakre delen av bilen genom att trycka ned stötfångaren eller fender på ett hörn av bilen och låta kroppen att stiga upp igen. Utför den här proceduren flera gånger medan du lyssnar noga för varje ljud. Ett fordon i rörelse med en defekt eller sliten stötdämpare kan producera ljud när du flyttar.
6

Öppna de bakre fönstren, lyssna på ljudet, och avgöra om bullret har något att göra med din stepping på bromsarna. Mekaniska problem i de bakre bromsarna på din bil som förvrängda bromsbackar, en böjd fästplatta, trasiga bromsback returfjädrarna eller slitna kuddar kan producera udda ljud som kommer från ratten i din bil när du trampar på bromspedalen.
7

Inspektera båda bakdäcken visuellt och leta efter tecken på skador som skåror och stötar som kan indikera sidovägg skada, Skada på vulst eller slitbanan skador. Ett skadat däck kan producera olika ljud som tenderar att öka i frekvens som din bil ökar hastigheten.
8

Parkera bilen och fäst den med däck proppar på framhjulen. Flytta växeln i neutralläge och palla upp den bakre delen av bilen på ena sidan för att lyfta sitt hjul från marken. Wiggle däcket fram och tillbaka för att känna lagret glapp. Snurra däcket långsamt för hand och känna det för att bära råhet. Upprepa samma procedur på den andra bakhjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66627.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.