Hur man avgör Uppvärmning Problem i Mustang

värmeelementet på en Mustang ligger i förångaren fallet intill förångarens kärna, åtskilda av en vägg och en luft dörr. Det använder inte en värmare-reglerventil; den styrs i fordonet med beloppet för öppningen av luft dörren. Denna dörr styrs av en sugmotor på tidigare modeller och med en elektrisk servo (motor) på senare-modell fordon. I huvudsak oberoende av metoden för aktivering, de arbetar på samma. Saker du behöver
Temperaturprob
kryssmejsel
¼-tums spärrnyckel
Set med ¼-tums enhet uttag
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och kontrollera nivån kylaren vatten. Fyll vid behov. Låt locket på kylaren för stunden.
2

Starta motorn och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur. Detta test är att identifiera vid vilken temperatur termostaten öppnar och om det fungerar. När bilen startas, bör det inte finnas något vatten cirkulerar (titta i kylaren påfyllningsröret att kontrollera). När termostaten öppnas kan vatten ses flödar genom kärnorna för värmeelementet och vattennivån kommer att sjunka något. Så snart detta händer, bör temperaturmätaren i bilen kontrolleras. Använd temperaturgivare att dubbelkontrollera mätaren för korrekt avläsning.
3

Kontrollera blocket och topplocket temperatur när motorn värms upp (använd temperaturgivare). Kontrollera insidan temperaturmätare för att se om det matchar temperaturgivare. När termostaten öppnar, kontrollera temperaturen av vattnet i radiatorn genom sondering vattnet i radiatorn påfyllningsröret.
4

Inspektera halsen radiator filler för att se om vattnet flödar så snart motorn startas. Om så är fallet, indikerar detta att termostaten har fastnat i öppet. När detta händer, kommer motorn värmas inte upp ordentligt och detta orsakar värmaren att misslyckas med att värma upp tillräckligt för att leverera värme.
5

Kontrollera Värmeslangarna för pressningar som skulle begränsa vattenflödet till värmeelementet. Reparera vid behov. När motorn värms upp, känna Värmeslangarna att se om de får varm vid beröring. Om inte, finns det en begränsning i en eller båda av slangarna. Stäng av motorn och låt den svalna. Ta bort slangarna och kontrollera skräp. Om en slang är varmt och man är kall, har värmeelementet en begränsning och bör bytas ut.
6

Kontrollera funktionen av den inre fläkten när motorn har nått normal arbetstemperatur. Kontrollera att fläkten fungerar på alla hastigheter. Om det inte fungerar på alla hastigheter, men fungerar, är det fläktmotor resister dåligt.
7

Kontrollera ventilerna för korrekt öppning på alla nivåer som kontrollpanelen är manipuleras genom de olika positionerna. Det dörrarna inte fungerar och luften kommer inte ut ur alla de olika ventiler, kontrollpanelen eller dörr drivmotor är dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64158.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.