Min Honda Kommer inte Vänd & startar inte

Du går upp på morgonen för att gå till jobbet, sätta nyckeln i tändningslåset, lyssnade efter whirr av motorn, och ingenting. Din Honda kommer inte vända om och börja. Den mest troliga orsaken är ett problem i den starta elektriska systemet. Felsökning kräver att du börjar med batteriet och gå vidare till att mäta spänningen i systemet. Framgångsrik felsökning är möjlig med en digital voltmeter och lite tid. Saker du behöver
Digital voltmeter
Liten stålborste eller gammal tandborste
Bakpulver
skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1 Använd en liten stålborste att rengöra batteriets anslutningar.

Kontrollera att batteripolerna och anslutningar är täta och fria från korrosion, olja, smuts och skräp. Om korrosion visas på batteripolerna och kontakter, rengör dem med bakpulver. Lossa minuskabeln från den negativa batteripolen. Fäst kabeln så att den inte kommer i kontakt med batteriets minuspol. Lossa den positiva batterikabeln och säkra den. Sprid bakpulver på korroderade terminalen. Doppa stålborste eller gammal tandborste i en kopp vatten och rengör terminalen. Om det behövs, fortsätt med batteriets kabelanslutningar. När du har tagit bort korrosion, anslut den positiva batterikabeln, och anslut sedan den negativa batterikabeln.
2 Använd en digital voltmeter för att mäta felsöka elsystemet.

Kontrollera att chassits jordanslutning på ramen är ren och fri från korrosion, olja, smuts och skräp. Rengör anslutningen chassijorden med bakpulver om anslutningen har korroderat. Använd din digital voltmeter för att mäta motståndet från minus batteripolen till chassits jord. Motståndet bör vara mindre än anohm. Om motståndet är större än så, det är hög resistans eller öppen krets i kabeln. Byt ut kabeln.
3

Ställ voltmeter att läsa DC volt och mäta spänningen från batteriets pluspol till chassits jord. Spänningen bör vara ca 12,6 volt. Om spänningen är mindre än tio volt, placera batteriet på en batteriladdare.
4

Mät spänningen över startmotorsolenoiden. Ställ in digital voltmeter för att mäta DC volt. Placera den röda proben på startmotorsolenoiden pluspol. Placera den negativa sonden på chassits jord. Har någon vrid nyckeln till "Start" när du mäter spänningen vid starter solenoid. Spänningen bör vara ca 12,6 volt. Om spänningen är korrekt, ta bort den negativa batterikabeln från batteriet. Kontrollera alla starter anslutningar är täta och fria från korrosion, olja, smuts och skräp. Rengör anslutningen med bakpulver om anslutningarna är korroderade. Anslut den negativa batteripolen och testa igen. Om motorn inte vev, ta bort startmotorn och testa igen.
5

Följ kablarna från startmotorn solenoid till startreläet. Verifiera att trådarna är fria från korrosion, nötning och skada. Rengör eller reparera efter behov. Placera röda sonden på plint 85. Placera den negativa sonden på plint 86. Har någon vrid nyckeln till "Start" när du mäter spänningen vid startreläet. Spänningen bör vara ca 12,6 volt. Om spänningen är korrekt, repalce startreläet. Att repalce reläet, dra den gamla ur uttaget och sätt i nya reläet. Om spänningen inte är korrekt, då är det ett problem med tändningen startkretsen. Leta efter ett kabelbrott eller skadad anslutning från tändningslåset till säkring /relä låda. Reparera sele som krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66453.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.