Felsökning av en bil som är svårt att köra på våta vägar

Blöta vägförhållanden presentera en förare med unika utmaningar. Sikten är oftast minskat, medan bromssträckor ökar. Ett fordon som hanterar markant annorlunda i våta väderförhållanden kan uppleva mekaniska problem, som inte bör förbises. En väl fungerande fordon ska hantera nästan lika bra i vått väglag som det gör i torra förhållanden. Om en normalt bra lugn fordonet förvandlas till en "handfull" på våta vägar, är det dags att undersöka fordonet för att ta reda på varför. Instruktioner
1

Kontrollera skicket på dina däck. Ett däck som är slitna eller skadade tenderar att sjöflygplan på våta vägar. När vattenplaning uppstår, bygger en ark av vatten mellan däcket och vägen, eftersom den slitna slitbanan inte kan eliminera vattnet tillräckligt snabbt. Kontrollera lufttrycket i däcken. Ett däck som felaktigt blåses tenderar att glida runt på våta vägar.
2

Inspektera fordon stötdämpare. Slitna stötdämpare kommer att tillåta fordonet att röra sig mer. Ett fordon med slitna stötdämpare kommer inte följa konturerna av vägbanan på rätt sätt och kommer att ha en ostadig, bouncy känna under körning.
3

Inspektera fordon bromsar. Bromsar som är klibbig, eller tenderar att greppa, kan göra vått väder körning svårt, eftersom deras funktionsstörning naturen visar upp lätt när däcken är i en reducerad dragkraft miljö, såsom en våt väg.
4

Ta reda på om det finns en överdriven mängd spel i styrsystemet. Detta bör göras av en mekaniker. Kraftigt slitage i styrsystemet kommer att överdrivas i ogynnsamma körförhållanden.
5

Bestäm om fordonen front uppriktningen ligger inom specifikationerna från fabriken. Om inriktningen är avstängd, kommer fordonet tenderar att vandra eller dra åt sidan medan du kör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65372.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.