Vad orsakar en lastbil att överhettas?

Överhettning kan orsaka allvarliga problem i din lastbilens motor. Ett fordon som körs för varmt under en längre tidsperiod kommer sannolikt lida flera mekaniska fel som komponenter expandera, smälta och på annat sätt förvränga på grund av värme. Blåst huvudet packningar är vanligen orsakas av värme svullna topplock förstöra packningen. Överhettning kan också skada kolvar, ringar och andra kritiska motorkomponenter, avsevärt förkorta livslängden på din motor. Det är viktigt att avgöra varför ett fordon är överhettad och reparera den omedelbart för att undvika ytterligare problem. Du ska aldrig köra en överhettning fordon. Överhettning orsakas vanligen av ett kylsystem fel. Låg Kylvätska

Låg kylvätska är en av de vanligaste orsakerna till ett fordon att överhettas. Om det inte finns tillräckligt med fluid som cirkulerar genom kylsystemet för att kyla motorn, då motorn överhettas. Du bör göra en vana att regelbundet kontrollera din lastbil kylvätska nivåer för att minska risken för att ha en verklig problem. Om kylvätska läcker ut någonstans, bör du hitta och åtgärda orsaken till läckan.
Radiator Problem

tiden, radiatorer har en tendens att rosta, täppa och kan även utveckla små pin-stora hål och sprickor. Om vätskan inte cirkulerar genom kylaren ordentligt, antingen på grund av läckande ut eller blockeringar på grund av skräp och slam, då bilen kan överhettas.

Kylarlocket, vilket verkar vara något mer än ett lock på toppen av din radiator, är faktiskt en vanlig orsak till radiator problem. Om locket börjar läcka eller slutar hålla rätt tryck för kylsystemet, kan din lastbil överhettas.
Vattenpump och termostat

vattenpumpen på din fordon pumpar kylmedel genom kylsystemet, om det slutar fungera, kommer din kylvätska sluta flödar och din lastbil kommer att överhettas.

termostaten uppgift är att öppna och stänga och begränsa mängden kylvätska nå din motor. Termostaten håller motorn på rätt temperatur, om det slutar fungera motorn går antingen för varmt eller för kallt.
Blåst topplockspackning
p Om huvudet packning på din lastbil krossas av överhettning topplock, kommer din kylvätska börja läcka in din faktiska motor. Detta orsakar en mängd olika problem, inklusive överhettning på grund av förlust av kylmedel. Om din lastbil är ständigt överhettad efter en relativt kort drifttid, bör du kontrollera oljan för att se om det finns kylvätska blandas i. Addera överanstränga Engine
p Det finns en mängd olika skäl din lastbilens motor kan avveckla arbeta alltför hårt. En av de främsta anledningarna kan vara att du är dragfordon som är för tung. När motorn arbetar för hårt, antingen på grund av ett tekniskt fel eller handhavandefel, kommer kylsystemet kämpar för att hålla upp och kan misslyckas, vilket gör att fordonet överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66593.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.