Hur vill kolla Reläer på Automobiles

Bil reläer är inget annat än av och på strömbrytare som kan aktiveras från en avlägsen källa. De är i allmänhet används för objekt som kräver likspänning från batteriet till den komponent som den skyddar, om den komponenten använder hög strömstyrka. De kommer att ha fyra eller fler leads. Två av ledarna blir paus från batteriet och till objektet och tillåta hög strömstyrka. De andra två leder är aktiveringen leder. En ledning kommer att vara kraftkällan från en kopplingsanordning för att slå på eller av, och den andra ledningen är dess grund. När en övergång till posten är påslagen, ström från omkopplaren genom reläet och jordledningen. När detta händer, är batteriet foder stängda och ström tillåts flyta från batteriet direkt till den post som ska köras. Saker du behöver
Startkablar
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

bort reläet som ska testas och titta på sidan eller toppen av reläet för diagrammet för dirigeringen av ledningarna. Det kommer att visa ett batteri i och batteriet, och en källa i marken och ut. Bifoga en bygel till källan-in bly på reläet.
2

Fäst den andra bygel till källan ut marken, och fäst den andra änden till en gemensam grund på kroppen eller motorn. Rör vid källan i bly av bygeln kabeln till den positiva polen på batteriet. Reläet bör avge ett klickljud som indikerar att den har stängt sina kontakter.
3

Ställ voltmeter på 20 volt DC och testa de återstående två leder för spänning. Låt bygel fäst till batteriets pluspol. Det borde inte finnas någon spänning. Vrid voltmetern till ohm och testa samma två trådar för kontinuitet. Det bör finnas kontinuitet, vilket skulle tillåta spänningen att flöda.
4

Koppla källan-in kabeln från batteriet och testa samma två leder. Det bör inte finnas kontinuitet. Ta bort alla kablar, om båda kontrollerna fungerade, är reläet bra. Om reläet klickade och terminalerna stängda för att tillåta ström att flyta, men stoppade strömmen när strömmen togs bort, byt ut den och leta efter ett annat problem, som brist på ström till reläet.
5

Vrid voltmetern till 20 volt DC och, med tändningsnyckeln, ta bort reläet och testa anslutningarna för ström. Det ska bara vara en het tråd, och de andra terminalerna bör nu ha makten.
6

Slå på tändningen och kontrollera anslutningarna. Denna tid bör det finnas två heta terminaler och två döda terminaler. Om alla terminaler var döda med nyckeln i avstängt läge, det finns ett problem med kraftledningen från batteriet till säkring till reläet. Om, när tändningen slogs på, fanns det fortfarande bara en het tråd terminal, är problemet vid spänningskällan -. Såsom övergången till vad reläet är i drift, eller datorn


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63891.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.