Felsökning av en BMW som brinner olja

Om din BMW motor brinner olja, kommer en av de viktigaste indikatorerna vara lågt oljetryck, eller en låg oljenivå. Ta reda på varför bilen brinnande olja kan vara riktigt tidskrävande och frustrerande. Lyckligtvis, liksom de flesta moderna bilar är BMW utrustad med ett inbyggt diagnossystem som underlättar felsökning. Genom att skanna det diagnostiska systemet för fel, kan du ta reda på vilka specifika delar av motorn misslyckas och orsakar bränd olja. Unika koder anges för varje komponent som är ansluten till det diagnostiska systemet så när du har fått felkod, blir felsökning så enkelt som avkoda det. Saker du behöver
OBD II kodläsare verktyg
Visa fler instruktioner
1

Hitta omborddiagnostik port i din BMW interiör. Inspektera toppen av din fot väl på förarsidan och leta efter den rektangulära kvinnliga kontakten som är ungefär två inches bred. Det bör märkas "OBD" närheten eller på dess plastskydd, som kan eller inte kan vara närvarande beroende på modell av din BMW.
2

Anslut OBD II kodläsare till den diagnostiska porten och förvandla din BMW på. Om du kan, låt motorn gå på tomgång, men om motorn inte startar, eller om du är rädd för att starta det på grund av lågt oljetryck, kan du helt enkelt slå på elektroniken genom att vrida tändningen till den andra "Tillbehör "positionen.
3

Slå på OBD II kodläsare och låt den scanna för felkoder. Håll ögonen på displayen för kodläsare och skriva ner eventuella felkoder som visas på displayen.
4

Kontakta din lokala mekaniker eller BMW servicecenter för korsreferens listan över felkoder och ta reda på vilka specifika delar av din BMW: s motor är fel och orsakar oljan att brinna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67969.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.