Felsökning av en Ford Ranger Standard Transmission

Ford Ranger använder en standard växellåda för att leverera kraft från motorn till drivhjulen. Många transmission problem på Ranger kan spåras tillbaka till otillräckliga och kroniskt låga nivåer transmissionsolja. Om du upplever problem med din Ford Ranger, felsöka problemet först innan du skickar in för dyra överföring reparationer. Saker du behöver
Funnel
Transmissionsolja
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Starta Ford Ranger och låta motorn värmas upp. Nålen på vattnet temperaturmätare ska sitta mellan övre och undre markeringarna på mätstickan.
2

Öppna huven och dra överföring oljestickan ur påfyllningsröret på baksidan av motorn. Detta kommer att vara den enda mätstickan på baksidan av motorn. Kontrollera oljenivån. Det bör vara mellan den övre och undre markeringen på slutet av stickan. Addera 3

Fyll överföringen om den är låg. Placera tratten över påfyllningsröret och fylla sändningen tills oljenivån är mellan den övre och undre markeringarna på slutet av stickan. Torka upp eventuella vätskespill (under påfyllningen) med en trasa.
4

Shift transmissionen i växel. Det borde inte vara svårt att få upp överföringen i någon växel, och kugghjulen själva ska inte slipa om transmissionsolja nivån är normal. Om det inte slipa, kan du ha en sliten lamell som behöver ersättas av en professionell mekaniker. Verifiera en sliten lamell genom att köra Ranger upp till motorvägshastigheter och trycka gaspedalen i golvet. Om överföringen glider ur växel, måste kopplingslamellen bytas ut. Om kopplingslamellen har nyligen ersatts, kan du ha skadat synchronizers som måste ersättas av en transmission specialist.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64476.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.