Hur får Check Codes Engine Light

På (OBD) har genomförts i de flesta fordon i början av 1980, även om 1975 Datsun 280Z var en av de första fordon att använda det. Tanken var att göra fordonen kommunicerar ett problem i utsläppen systemen. På grund av bristen på standardisering, var OBD genomförandet misslyckades. En check engine ljus (även känd som ett fel indikatorlampa, eller MIL) skulle lysa, men inget standardiserat kunde bestämmas till varför. År 1996 var OBD II införs på alla fordon som säljs i USA. OBD II använde en universell diagnoslänkmeddelandet kontakt (DLC) till ansluter en enhet till och bestämma orsaken till kontrollera motorn, eller MIL, ljus som visas på instrumentbrädan under drift. Saker du behöver
OBD Scan Tool med olika adaptrar
OBD II kodläsare (för fordon 1996 och upp) katalog felkoder diagram
Visa fler instruktioner
1

Leta diagnoslänkmoden kontakten i fordonet. Fordon som tillverkats med OBD (före 1996) kommer att ha kontakten i motorrummet (med ordet "Diagnostik" stämplat på omslaget). Referera till instruktionsboken för rätt plats. OBD diagnosuttag tillverkades olika av olika företag, så att ansluta till länken skulle kräva en plugg specifikt för att göra. OBD II-fordon (1996 och uppåt) kommer att ha DLCs belägna i Fordonets hytt, troligen under förarsidan streck. Det finns ingen universell ståndpunkt att placera DLC under instrumentbrädan, och vissa tillverkare, som Honda, lämnade dem bakom askkoppen. Återigen, se bruksanvisningen för rätt plats. OBD II DLCs är allt universellt format, vilket innebär att alla OBD II kodläsare eller felsökningsverktyg kan plugga in det oavsett vad företaget tillverkade fordonet.
2

Anslut kodläsare i DLC av fordonet . För OBD II, hitta rätt adapter för att koppla in den diagnostiska länken och anslut sedan adaptern till felsökningsverktyg.
3

Vrid tändningsnyckeln två klick i tändningslåset. Detta bör vara tillbehörsläget (även känd som key-on/engine-off) som ger ström till det elektriska systemet utan att motorn är igång.
4

Följ instruktionerna på Scan verktyget eller kodläsare . Varje enhet får begära upplysningar som vissa nummer fordonets identifikationsnummer och motorns storlek. Ange informationen genom att bläddra igenom alternativen och tryck på "Enter" på framsidan av felsökningsverktyget eller kodläsare. De flesta nya kodläsare för OBD II kommer att hoppa rätt till läsning och dubbelbeskattningsavtalen som kodläsare får all den information den behöver genom att bara koppla in i DLC och kommunicera med fordonet.
5

Skriv ner besväret kod visas av felsökningsverktyg eller kodläsare och hänvisar till en felkoder diagram (specifika fordon reparationsmanualer ofta har sjökort felkoder) för att fastställa problemet. Som tidigare nämnts, inte OBD diagnos inte alltid sätta fingret på ett specifikt problem, varför OBD II genomfördes. Men även vissa OBD II felkoder kan kräva viss felsökning och noggrann diagnos för att fastställa orsaken till DTC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64010.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.