Felsökning Kod P0455 Trouble 1998 Dodge Trucks

Den 1998 Dodge lastbil lineupen inkluderade Dakota tvåhjuliga-och fyra-hjulsdrivna pickups, Durango fyra-wheel-drive SUV och Ram 1500, 2500 och 3500 pickups . Var och en av de fullstora Ram lastbilar fanns i två-wheel-och fyra-wheel-drive paket. Var och en av dessa 1998 Dodge lastbilar, och alla fordon byggda efter 1995, är utrustade med andra generationens inbyggda diagnostiska datorer, eller OBDII system. Den P0455 felkod är inte bil-specifik men är en gemensam kod som hänvisar till en massiv utsläpp genom avdunstning läcka. Detta läckage kan vara enkla eller ganska besvärligt att fixa, beroende på platsen för läckan. Saker du behöver
OBDII kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Öppna bränsle luckan på sidan av lastbilen. Släpp tanklocket från trucken fullständigt att tillåta ångor i ångreturledningen släppas ut från linjen. Byt tanklocket så hårt det går. Vissa tanklock på Dodge lastbilar var utformade för att klicka och skapa lite motstånd när de är helt åtdragna. Fortsätt att vrida huven tills du når fullständig resistens eller hör ett klickande.
2

Ange cockpit av lastbilen som du arbetar med och sätta i tändningsnyckeln i tändningslåset cylindern. Vrid nyckeln till "II" eller accessoarer läge. Installera OBDII-kodläsare i OBDII interface port, som ligger precis under instrumentbrädan på förarsidan av lastbilen. Formen av hamnen matchar formen på pluggen, så det bör inte skapa ett problem hitta den här enheten. Slå på strömmen till kodläsare när du väl har kopplat in den i instrumentbrädan.
3

Gå igenom sekvensen av uppmaningarna att läsaren sätter dig igenom, att använda "UPP" och "NER" pilarna för att göra dina val. Hit the "LÄS"-knappen för att göra det möjligt för läsaren att acceptera alla dina svar. Du kommer att bli tillfrågad om utländska eller inhemska fordon, år, märke, modell, och sedan vilken funktion du vill att datorn ska utföra. Välj "Läs diagnoskoder" val och tryck på "READ". När datorn är klar kommer du att få P0455-koden, tillsammans med annan kod din lastbil producerar.
4

Tryck på "ERASE" knappen på läsaren att radera den befintliga P0455 koden. Starta trucken och köra lastbilen för inte mindre än 10 miles. Om "Check Engine" light inte återvänder, då du hade bara en lös tanklocket. Om P0455 koden återgår inom 10-Mile Drive, gå tillbaka till ditt arbete och gå till steg 5.
5

bort tanklocket helt från din Dodge lastbil, förutsatt att den initiala testet misslyckades med att ta bort P0455 kod. Detta betyder inte att din tanklocket är inte dåligt. Ta tanklocket till din lokala Biltema och köpa en matchande tanklocket. Återgå till din lastbil och installera den nya kåpan. Se till att locket är ordentligt tätad. Upprepa steg 3 till 5 för att återigen radera P0455 koden och provköra bilen för att se om koden avkastning. Om det inte kommer tillbaka, du hade en dålig mössa.
6

Retest felkoder i OBDII datorn genom att utföra ett annat test med kodläsare. Vid denna punkt, om du har botade utsläpp genom avdunstning läckan, då du kommer att behöva utföra en okulärbesiktning. Knäböj precis framför den bakre förarsidan däck. Du kommer att se två rör som går från bränslet påfyllningsröret till bränsletanken. Dessa är bränsle påfyllningsröret och utsläpp genom avdunstning tub eller ånga returröret. Kontrollera båda dessa rör ut ordentligt, känna dem med handen.
7

Placera näsan nära den bakre däcket och andas djupt för att känna om du kan lukta bränsleångor eller gas. Om du luktar gas, eller om du hittar en punktering mellan rören tanklock och tank med handen, få din lastbil till en lokal butik så snart som möjligt. En läckande nacke eller ånga röret kan antändas med den minsta gnista och behöver omedelbar uppmärksamhet från en utbildad professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67954.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.