Min 1996 Grand Am startar inte

Det finns ett antal saker som kan orsaka en '96 Grand AM att misslyckas med att starta. Om bilen inte har varit väl underhållna problemet kan vara mekanisk. För välskötta Grand Ams, är problemet oftast med det elektriska systemet eller batteriet .. Instruktioner
1

Vrid nyckeln i tändningslåset. Om ingen av instrumentpanelen tänds, betyder att motorn inte vända, och strålkastarna inte tänds, finns det ett förmodligen ett problem med det elektriska systemet eller batteriet.
2

Ta nycklarna ur tändningen och pop öppna huven för att inspektera batteriet. Om det finns ett skum på batteriet, så att batteriet läcker syra och du behöver byta ut den. Om det inte finns någon skum, dunka batteripolerna med en sko eller gummiklubba för att prova för en återansluta.
3

Försök att slå på Grand Am igen. Om lamporna tänds, kan du utesluta ett problem med det elektriska systemet. Om motorn blir över men startar inte, har du förmodligen ett dött batteri.

Om Grand Am inte startar men det elektriska systemet är funktionellt, kanske du har en översvämmad motor. En översvämmad motor är när tändstiften är våta och kan inte generera en gnista.
4

Tryck på gaspedalen hela vägen till golvet samtidigt som du vrider på tändningen. Detta får motorn att pumpa luft i stället för bränsle genom cylindrarna och kommer att torka av tändstiften. Efter några minuter, ta bort foten från gaspedalen och ta nyckeln ur tändningen. Sätt tillbaka nyckeln i tändningslåset och vrid motorn på. Om bilen inte startar efter detta, din Grand Am sannolikt har mekaniska problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66169.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.