Hur felsöker jag Poor gas körsträcka på en 2005 Ford Escape?

Sport utility fordon är i allmänhet inte kända för att uppnå bra gas körsträcka. Ford Escape emellertid inte passar formen av en typisk SUV. Snarare har Escape en mindre kropp och mer effektiv motor för att maximera sina miles per gallon. I 2005 års version av Escape är inte annorlunda. Oavsett om din '05 Escape är utrustad med en 4-cylindrig eller 6-cylindrig motor, bör det förvalta än 20 mpg på landsväg. Om du har märkt din Escape förlorar bränsleeffektivitet, finns det flera saker du kan göra för att felsöka problemet. Instruktioner
1

Kontrollera tändstiften i din Escape och byt dem vid behov. Tändstift är essentiella för korrekt förbränning inuti motorn. Om förbränningen inte fungerar korrekt, kommer gas körsträcka minskas. Om pluggarna är gamla, belagda i kol eller du kan inte minnas den senaste gången de ersattes, då är det dags att få nya tändstift installerats.
2

Kontrollera Escape syresensorer att säkerställa att de fungerar som de ska. Har din mekaniker kontrollera givarna om det behövs. Syresensorer bidra till att ge den korrekta luft-till-bränsleförhållandet. Om syre sensorerna fungerar, kommer förhållandet att kastas bort och din SUV bränsleeffektivitet kommer att reduceras.
3

Kontrollera Escape luftfilter. Återigen, för korrekt förbränning ska ske, behöver din Escape för att ha gott om ren luft. Ett igensatt eller smutsigt filter hämmar mängden tillgängligt, ren luft.
4

Inspektera Escape bränslespridare. Lokalisera, testa och reparera bränsleinjektorer innebär en hög nivå av mekanisk fallenhet och tid. Om du saknar know-how, ta din Escape till en kvalificerad mekaniker. Om spridarna är igensatta eller läcker, kommer din Escape gas körsträcka lider.
5

Kontrollera Escape motorolja och ändra det ungefär var 3.000 till 5.000 miles. För att uppnå större gas körsträcka, måste motorn gå så smidigt som möjligt. Bra, är ren olja som krävs för att detta ska ske. Överväg att använda en kvalitet syntetisk olja eller olja särskilt utformade för att minska friktion och optimera din gas körsträcka.
6

Kontrollera däcken på din Ford Escape. Om lufttrycket är lågt, kommer SUV gas körsträcka minskas. Titta i din instruktionsbok eller på sidan av däcken själva för lämpligt lufttryck och sedan pumpa däcken vid behov.
7

minska vikten i din Ford Escape. Om du bär på onödiga last eller om du har lagt till eftermarknaden tillbehör, kommer den extra vikten minska din bränsle körsträcka.
8

Undersök dina körvanor. Undvik att köra din Ford Escape vid höga hastigheter, eftersom detta minskar gas körsträcka. Också undvika plötslig, snabb acceleration och inbromsning, eftersom även detta kommer att minska gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65368.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.