Felsökning Exhaust Tip Ljudnivå

bilens avgassystem är utformad för att inte bara gaser port avgaserna från motorn till avgasröret utan också att skapa en renande effekt på gaserna i cylindrarna för att ta bort avgaserna från att åter komma ut förbränningskammaren. Ljuddämparen på avgassystemet innehåller bafflar och kammare för att dämpa det ljud som alstras av avgassystemet. Avgassystem tips, medan oftast utformade för visuella intryck, kan också utformas för att förändra ljudet närvaron av avgassystemet. Saker du behöver
långskaftad skruvmejsel Flighter Long fil
Hög temperatur RTV silikon
Visa fler instruktioner
1

Slå på fordonet och kör i ungefär 10 minuter så att motorn, avgas och katalysator till alla nå optimala driftstemperaturer. Parkera bilen med motorn igång.
2

Tydliggör ljudet kommer från slutrör. Om ljudet från avgassystemet är producerad av en defekt ljuddämpare, rör eller katalysator, felsöker slutrör är inte troligt att ta bort besvärliga brus.
3

Håll en skruvmejsel till slutrör sidan och tryck på handtaget på sidan av huvudet. Om det finns en lös del i avgaserna spetsen, kommer du att höra det klickande ljudet genljuder tydligt genom skruvmejseln. Detta indikerar lösa delar eller material som bör tas bort eller säkras inuti slutrör.
4

Stäng av fordonet och inspektera slutrör efter läckor vid tidpunkten för tätningen. Clamp-on och skruva på tips kan vara att låta avgaserna att portera ut den bakre delen av slutrör. Avgassystem tips inte installerats helt över avgasröret kan tillåta avgaserna att krypa tillbaka och fly genom slutrör intag (vanligast när slutrör och avgasröret inte slutar på samma punkt). Om spetsen är svets-, inspektera svetsen för hålen. Täta avgas läckage med hög temperatur RTV silikon, om det behövs.
5

Inspektera resonans avgassystem tips för skador på glasfiber eller ljuddämpande material. Löst material kan orsaka visselpipor eller prat i slutrör. Avlägsna löst material eller byta ut den skadade resonated dricks.
6

Undersök insidan av avgassystemet spets med en ficklampa för material som skjuter in i avgaserna sökvägen. Skruvar, fjällning material eller svetsmaterial kan skjuter ut i vägen för avgaserna och skapa ett visslande ljud eller på annat sätt förändra ljudet. Om det är en skruv som skjuter ut i avgaserna banan, ersätta med en mindre skruv. För övriga metaller utsprång, använd en lång fil eller långskaftad skruvmejsel för att böja eller ta bort materialet.
7

Inspektera slutet på avgasröret tips för skador. Små bucklor, chips eller hål i slutet av slutrör kan skapa vissla, gnisslar eller skramlar (med dubbla väggar tips).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65532.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.