Tecken och symtom på en felaktig Vakuumpump i en Cummins Diesel Engine

Den vakuumpump i en dieselmotor används främst för att ge tillräckligt sug för att ge ström bromsar. I vissa motorer det ger också makt och sug för A /C och ventilationssystem. Det vakuum pumpen går hela tiden motorn är igång så att de inte misslyckas förr eller senare och ge bort några mycket utmärkande kännetecken. Bromsarna blir hårdare

En vakuumpump misslyckande kommer att orsaka att bromsarna att bli mycket svårare att driva än vanligt. Vakuumpumpen ger sug som behövs för makten bromsservon att fungera korrekt så om vakuumpumpen misslyckas, kommer strömmen bromsservon sluta fungera så bra och bromsen uppsving kommer att förloras. Bromsarna fungerar fortfarande men de kommer kännas svårt. Bromsar som successivt blir svårare att skjuta kan vara ett tecken på en vakuumpump börjar misslyckas.
Brist sug

Ta bort slangen från vakuumpumpen medan motorn är igång och placera ditt finger över hålet du ska känna ett starkt sug. Om du känner dig lite eller inget sug då du kan behöva byta pumpen. Om du känner starkt sug på vakuumpump men ändå inte har någon bromsverkan så kolla på andra ställen i systemet för läckor.
Oljeläckage

Öppna huven och leta reda på vakuumpumpen. Titta runt det för eventuella oljeläckage eftersom de kan tyda på ett problem med tätningen. Du kan också lyssna efter eventuella väser eller visselpipor som kan tyda på luft kommer ut även om de kommer att vara svårt att höra när motorn är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66617.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.