Vad orsakar Radiator Slangar i bilar to Collapse?

Bil värmeelement slangar är de två flexibla rör som cirkulerar kylvätska från motorn till kylaren, där den kyls och sedan tillbaka till motorn. Det finns två typer av kylarslangar: gjutna och flexibel. Kylarslangar är tillverkade av silikongummi, neopren och andra syntetiska material, och är konstruerade för lång livslängd. Trots förhållandena utvecklas som kan få dem att kollapsa eller misslyckas helt. Igensatt Kylsystem

en kollapsad kylarslangen är inte nödvändigtvis en dålig slang. Uppbyggnad av kemiska avlagringar eller skräp i kylsystemet kommer gradvis sammandra kylmedelsströmningen. Detta och andra blockeringar kylvätska kan orsaka överhettning av systemet och ett vakuum tillräckligt för att kollapsa en försvagad slang.
Felaktiga kylarlocket

kylarlock är utformade för att upprätthålla kylsystemet tryck i intervallet 12 till 15 PSI. När en motor är avstängd, börjar kylmedelstemperaturen att släppa. Om vakuumventilen i kylarlocket misslyckas kan den resulterande vakuumet i kylsystemet orsaka en radiator slang att kollapsa. En dåligt fungerande kylarlocket kan också tygla kylmedelsströmningen. När detta händer, vattenpump, försöka dra kylmedel genom den nedre kylarslangen, kan skapa ett vakuum tillräckligt för att komprimera slangen.
Försämring

kylarslangar är konstruerade för att tåla höga tryck och temperaturer från -40 grader Fahrenheit till över 250 grader F. De måste också motstå kemiska angrepp av kylmedel och andra material, såsom olja och lera, tjära och väg skräp, salt och ozon. Kylarslangar försämras med åldern, en process som sker främst från insidan och ut. Surface olja accelererar nedbrytning av materialet. Ytsprickor utvecklas som orsakar slangar till Split, blåsa eller läcka. De blir hårt och sprött och så småningom försvagas och misslyckas.
Felaktig eller saknas trådarmering

Vissa kylarslangar har ett inre förstärkande spole eller tråd förstärkning. Om den saknas eller är skadad, kan den nedre kylarslangen kollapsa vid höga hastigheter, vilket bromsande eller skära av kylvätska till motorn. En kollapsad slang kommer ofta återta sin normala form när motorn saktar ner eller är avstängd. Addera Elektrokemisk Nedbrytning (ECD)

Moderna motorer och radiatorer kan skapa betingelser som genererar elektriska strömmar i kylmediet och på de inre ytorna av kylvätskeslangarna. Dessa strömmar skapar gropar, sprickor och räfflor i slangar, effekter som så småningom få dem att försvaga och misslyckas. ECD kan ofta identifieras genom att klämma en slang i ändarna. Kylarslangar bör undersökas regelbundet. De bör bytas vart femte år eller när det finns bevis på betydande slitage eller skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66314.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.