Vad betyder en kylvätska sensor ljus ?

Mest nyare bilar är utrustade med en kylvätskenivå sensor . Denna sensor mäter mängden kylmedel i fordonet och varnar föraren via en lätt, om nivån sjunker under ett visst belopp. Detta system är ofullkomlig eftersom ljuset kan utlösas av flera skäl. Låg Kylvätska

En låg nivå av kylmedel är det främsta skälet till denna lysa . Om kylvätskenivån är låg , tillsätt den rekommenderade mängden kylvätska till motorn för att släcka belysningen . Tänk på att kylsystemet är förseglad och bilen bör inte tappa kylvätska , så en korrekt diagnos kan identifiera varför bilen tappar kylvätska .
Förorening

kylvätskenivå sensorn är känslig för föroreningar . Om det blir täckt i slam från kylsystemet , kan det inte riktigt läsa kylvätskenivå och kan utlösa en falsk läsning . Detta är vanligt i nyare General Motors fordon som använder Dex - Cool frostskyddsmedel .
Misslyckades Circuit

Som med de flesta bildelar , en kylgivaren och dess närstående komponenter kan gå dåligt . Den vanligaste orsaken är en misslyckad sensor , en ersättare sensor kommer att åtgärda problemet . Ibland kan det till sensorns eller ens bilens dator misslyckas , utlöser varningslampa .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67241.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.