Chevrolet S10 Problem

Chevrolet S10 lastbil serien tillverkades mellan 1982 och 2003, och ingår i S-15, GMC Jimmy och Blazer varianter. Flera motor val användes: de 2,2 och 2,5 liters fyrcylindriga bensinmotorer, den 2.8 och 4.3 liters V-6 motorer, och en tidig diesel. Senare modeller ingår omborddiagnos datorer. Eftersom konstruktionen förbättrades det blev lättare att underhålla och felsöka med extra dator sensorer, och en migrering till elektroniska komponenter i stället för mekaniska sådana. Krav och brister design sänktes i slutet av fordonets körning, och reparation av S10 förenklades i förhållande till jämförbara modeller. Motorer

De tidiga åren av S10-modellen har fokuserat på att skapa konkurrens för asiatiska små lastbilar och deras ekonomi och driftsäkerhet. Den S10 erbjöds med en tung, gjutjärn 2,5 liters fyrcylindrig, en dieselmotor och en 2,8 V-6 från bilen divisioner av General Motors. Alla var bedrövligt underpowered, och V-6 var ökända för att vara opålitliga som en lastbil motor. Problem med V-6 var värmerelaterade huvudet misslyckande, datorstyrda frågor förgasaren och lågt vridmoment. Den 2,8 liters motorn ersattes med 4,3 liters version, vilket visade sig vara ett mer robust kraftverk som var idealiskt lämpad för låg-vridmoment lastbilsapplikationer. Den 4,3 utvecklades tills det var den enda motorn tillgängliga valet för Jimmy och Blazer S10-varianter. Denna V-6 hade sin andel av problem, inklusive ett design fel som orsakade "loping" på tomgång. Den 2,2 liters fyrcylindrig var ersättare för den åldrade 2.5 "Iron Duke" motor, som återigen lånades från program personbilar. Addera Bromsar

S10 bromssystemet var ursprungligen en front-disk, bak-drum set-up, som ändrats för 1998 års modell till fyra hjul skivbromsar. Tillsatsen av låsningsfria bromssystem 1992 läggs till komplexiteten i S10 bromsar. Europaparlamentet påminner om de nyutvecklade ABS plågat bromssystem för hela S10 linjen, och problem med bakre parkeringsbroms som införlivades med skivbromsar designen var vanliga. Den hydrauliska huvudcylindern designen hade inte förändrats mycket under produktionen, och problemen är sällsynta. Ytterligare problem med S10 bromsar orsakas ofta av de material som används för reservdelar, och keramiska dynor är kända för att vara bättre på dessa lastbilar än semi-metalliska ettor.
Interiör

Problem med konstruktionen av det inre utvecklas med införandet av den andra generationen av S10s i 1993. På den första generationens modeller, var interiör streck och panel material av högre kvalitet och säkras med kraftigare fästen, den andra generationen är lös, knarrade mestadels plast paneler ofta och skramlade, till skillnad från tidigare modellens olika byggteknik. Dessa inre förändringar sporrade av ett behov av lägre produktionskostnader och en ny instrumentpanel plattform för General Motors produkter. Nedläggningen av New Jersey GM produktionsanläggning strax efter den andra generationen inledning tvingas också de flesta av den del tillverkning till Kanada, där de nya inre delar gjordes.
Hjulupphängning

S10 använder en hjulupphängning för fyrhjulsdrivna modeller, vilket var en kompromiss för den lilla storleken på dessa truckar. IFS blev vanliga efter lanseringen av S10, speciellt i stadsjeepar. De tvåaxliga, drivknutar är mer känsliga än sina solid axel motsvarigheter, och problem kan uppstå med dåligt underhållna axel stövlar läcker vätska. Detta kan torka ut fogen, och bära ner de interna lagren snabbt.
Aftermarket


Medan de tillgängliga delar för den första generationen lastbilar var vanligt, den andra generationen designen lidit av en del kvalitets ersättning problem och en brist på stöd för Jimmy och Blazer eftermarknaden tillägg delar. Problem med defekta delar var med bränslepumpar, omborddiagnos sensorer och intag packningar grenrör, som inte tillverkats på fabriken specifikationer. Använda kvalitet delar för byte blev ett problem, särskilt efter den modell som avbröts år 2003 till förmån för den helt nya Colorado pickup.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64230.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.