Hur man diagnostiserar OBD-II

OBD-II är en vanlig förkortning för andra generationen av On-Board Diagnostic koder. Varje gång ett fordons diagnostiska systemet känner ett problem, kommer det att ge en felkod, vilket kommer att utlösa "Service Engine" lampa på instrumentpanelen. Du kan komma åt dessa koder med en scan verktyg som ansluts till bilens diagnosuttag allmänhet placerad under instrumentbrädan. En OBD-II Scan Verktyget kan inte användas på varje bil. Det omvända inte kompatibla, det kommer inte läsa koder på bilar tillverkade före 1996. Ett diagnostiskt scanner, oavsett kodsystem, kommer bara att ge dig den rapporterade felkoden, inte innebörden. Instruktioner
1

Känn runt benet utrymme för din bil, du letar efter en diagnostisk utlopp. Denna plug-receptorn är inkörsport till din bil diagnossystem. Det bör vara i vanlig syn, någonstans nära styrningen. Detta uttag tar en 16-polig kontakt, så det är mycket större än en dators USB-port.
2

Sätt den diagnostiska Scan Tool s 16-poliga kontakten i diagnosuttag. Det bör passa lätt, och du ska inte behöva tvinga det.
3

Vrid felsökningsverktyg på och vänta på att starta upp helt och hållet, vilket inte bör ta lång tid.

4

Sätt din bil är nyckeln i tändningslåset och vrid fordonet på.
5

Vänta några sekunder som genomsökningen verktyg etablerar en fungerande anslutning med auto dator. När det gör, bör en felkod visas på skannern skärmen
6

Ange rapporterade felkoden i en sökmotor. Du kanske också vill lägga till tillverkarens namn. Så, söker "BMW P1089" kommer att landa dig på en kodlista med förklaringen, "O2 Sensor Circuit Slow Response i Lean Kontrollområde (Bank 1 Sensor 2)."
7

Välj sökord från kodens definition, anslut sedan dessa i sökmotorn för att hitta en större förklaring av bilens problem. Detta kommer att hjälpa dig att fatta beslut om huruvida du vill försöka reparera jobbet själv. Om du väljer att gå till en mekaniker, har du också möjlighet att berätta för honom vad exakt behöver fixas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65916.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.