Felsökning Varför en 6,2 Diesel motorn inte startar

GM installerat 6.2 L dieselmotor i lätta lastbilar och terrängbilar mellan 1981 och 1993. Den 6,2 L diesel sugmotor, till skillnad från de nyare 6,5 L turboladdad diesel. Bränslesystemet på denna motor innefattar bränsletanken, mekanisk bränslepump, bränslefilter, bränsleledning värmare, injektorer och bränsleledningar. Elsystemet är mindre kritisk till denna motor än den senare 6,5 L dieslar eftersom insprutningssystemet är helt mekanisk. En felsöka denna motor ska gå igenom de väsentliga komponenterna en i taget. Saker du behöver
Ohmeter News: Test Wrench ljus
ställa
Visa fler instruktioner
Bränslesystem
1

Kolla ditt bränsle. Kontrollera att tanken inte är tom och att du kör rätt typ av bränsle. Om din tank är full av sommaren diesel och det är nu vinter och kallt, kan din bränsle grumling upp och täpper till filtren och insprutningsmunstycken. Kontrollera att du inte har förorenat bränsle med bensin. Bensin kommer inte skada motorn, men är inte i stånd att tända under tryck som diesel är. Pumpa ut din bränsletank och fyll med ren diesel.
2

Undersök bränsleledningarna mellan tanken och injektorer för att se om det finns några veck eller skador. Kontrollera anslutningarna för läckor och löst sittande samt några uppenbara läckor bränsle. Byt ut skadade bränsleledningar och kopplingar med en skiftnyckel för att lossa och dra åt anslutningarna. Lufta systemet efter byte linjer genom att ta bort inloppet bränsleledningen vid den primära bränslefiltret och veva motorn tills diesel flöden från linjen. Sätt tillbaka ledningen till filtret.
3

Öppna de primära och sekundära bränslefilter och kontrollera paraffin avlagringar. Rengör inlåning och ersätta elementet-typ filter. Kontrollera att vatten finns i det primära filtret och öppna avlopp på botten och petcock på toppen om vatten är närvarande.
4

Sätt ditt huvud nära bränsletanken och har en assistent vrida om nyckeln på utan igångsättning av motorn. Du bör höra bränslepumpen i tanken kommit på. Knacka på toppen av bränsletanken försiktigt med en träbit eller gummiklubba och se om pumpen unsticks. Detta kommer ibland att vara tillräckligt för att få den lastbil som kör tills du kör till ett garage.
Elsystem
5

Använd ett batteri testare att testa båda batterierna. Byt ut defekta batterier. Dieselmotorer har mycket höga tryckförhållanden och kräver en stor mängd elektrisk energi till vev.
6

Kontrollera glödstiften. Mest 6,2 L dieslar kom med ett relä men tidiga modeller hade två. Testa glödstiften genom att dra ur den elektriska anslutningen från ett glödstift. Anslut en ohmmeter till glödstiftet och jord den andra änden. Motståndet bör läsa mellan 0,8 och 2 ohm, beroende på glödstiftet typ. Om det står oändligt stora pluggen trasig och måste bytas. Skruva bort misslyckade pluggar med en skiftnyckel och ersätta dem.
7

Vrid tändningsnyckeln till RUN utan dras igång och lyssna efter klickljud som reläet förglödningssystem slår på och av. Glödstiftet reläsystem kräver omfattande diagnostisk erfarenhet och verktyg och kan kräva en professionell diesel mekaniker för att felsöka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66585.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.