Så Kontrollera komprimering på en 2001 Ford Focus

Eftersom kolvarna i motorn i din 2001 Ford Focus flytta upp i cylindern, under kompressionsslaget, komprimera de luft /bränsleblandningen. Detta bringar blandningen att värma upp till något under självantändningstemperatur av bränslet. Precis innan kolven når den övre dödpunkten av slaget tändstiftet bränder och tänder bränslet. När motorn slits, är komprimering förlorad och kan vara ur funktion om bränslet inte värms tillräckligt under kompressionsslaget. En kompressionsfjäder test kommer att kontrollera kompressionen hos motorn och diagnostisera låg kompression. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
kompressionsmätare
Spark tänger tändkabeln
Vikt
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och låt den gå på tomgång under några minuter för att värma upp det. Det är inte nödvändigt för motorn att vara vid arbetstemperatur, behöver den bara bli varm. Stäng av motorn.
2

Ta bort alla fyra tändkablarna från tändstiften. Ta tag i stövlar tändkabeln med tändkabeln tång och vrid boot samtidigt dra kabeln från tändstiftet. Den 2001 Ford Focus är en framhjulsdriven bil med en tvärgående monterade fyrcylindrig motor. Tändstiften sitter på sidan av motorn, vänd mot framsidan av motorrummet, och är lättillgängliga. Alla fyra tändstift använder en 5/8-tums
3

Skruva Tändstiftshylsa, förlängning, och Ratchet. Ta bort säkringen bränslepumpen från den extra elcentralen placerad i motorrummet mellan brandväggen och luftfilterhuset. Under 2001 Focus bränslepumpen säkringen är på plats nummer 12 som anges på säkringen lock. Detta kommer att förhindra att bränsle levereras till spridarna under testet och förhindra risken för en motor brand.
4

Block gasreglaget öppen med hjälp av en vikt, eller annat lämpligt föremål, till fullo trycka in gaspedalen. Skruva loss slangen från kompressionsmätare till cylinder nummer tändstiftshålet. I fokus är numrerade från vänster till höger. Anslut mätaren kompressionsmätare på slangen.
5

Vrid startnyckeln till startläge och lyssna på motorn. Eftersom kolvarna resa upp genom deras kompressionstakt det kommer att bromsa under kompressionsslaget av cylindern med kompressionsmätare installerat orsakar en hörbar förändring i motorljudet. Dra runt motorn sex varv och observera trycket som visas på kompressionsmätare.
6

Upprepa testet på de återstående cylindrarna. Om den lägsta cylindertrycket är 15% lägre än det högsta cylindertrycket, gå till nästa steg. Om cylindrarna är inom 15% av varandra kompressionen är inom toleranserna.
7

Utför en "Wet" kompression test på lägsta cylindern. Lägg en matsked olja i cylindern med den lägsta komprimeringen och installera om kompressionsmätare. Dra runt motorn för sex varv och observera trycket på mätaren. Om trycket ökar, mer än ett fåtal psi, under våtprov kolvringarna är slitna. Om trycket är detsamma ventilerna inte tätar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66905.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.