Felsökning av en Cadillac DeVille

The Cadillac DeVille är en high-end lyx bil. Cadillac är känd för sina stora bilar med hög kvalitet och lyxiga finish interiör. Även med alla dessa förbättringar, DeVille kan och upplever problem från tid till annan. Lyckligtvis behöver du inte vara en professionell mekaniker att diagnostisera dessa frågor. Allt du behöver är ordentlig kunskap. Instruktioner
1

Kontrollera om det finns vitt, svart eller blå rök från avgasröret när DeVille är igång. Svart rök indikerar att fordonet körs alltför rika (får för mycket bränsle). Vit rök indikerar en blåst topplockspackning och att, såsom ett resultat, är kylvätska läcker in i förbränningskammaren och bränning. Den vita röken är faktiskt ånga. Lämnas därhän, kan den kylvätska och vatten kommer in i förbränningsrummet orsaka din motor till vattenlås, vilket resulterar i kritisk motorhaveri. Blå rök betyder att du bränner olja i förbränningskammaren. Detta kan vara ett resultat av genomblåsning av kolvringarna. Olja kommer upp ur oljetråget och gör sin väg in i motorn. Detta resulterar i lägre kompression. Alla dessa frågor måste servas av en auktoriserad Cadillac återförsäljare eller kvalificerad mekaniker.
2

Kontrollera lukten av bränsle. Om du luktar eller märker något bränsle samlas i en pöl under din Deville, kan du ha en brusten linje bränsle retur. Detta är vanligt på norra halvklotet som bränsleledningarna rostar på grund av år av salt och sand sprutning av allmänna vägar för att smälta is på vintern. Har raderna ersättas.
3

Kontrollera om din DeVille är överhettning eller "rinnande varmt." Detta orsakas av ett fel i vattenpumpen eller en defekt eller misslyckad bälte. Har detta system kontrolleras och bytas omedelbart innan någon motorskador resultat.
4

Kontrollera om vibrationer under körning. Detta är resultatet av en sliten hjullager. Har detta ersättas. Underlåtenhet att göra detta kan orsaka att din DeVille drivaxel (om inte hjullagret) att misslyckas i förtid.
5

Kontrollera överdriven pitching eller rullande vid kurvtagning. Detta resulterar från en lös krängningshämmare. Det kan också vara resultatet av slitna chocker på DeVille.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64049.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.