Tecken på bil Generator Failure

Generatorer är viktiga komponenter i en bil motor, eftersom den inrymmer drivlinan som är källan till makten. Utan en korrekt fungerande generator, kommer bilens strålkastare, luftkonditionering och systemet misslyckas alla. Därför är det viktigt att veta och förstå symtomen av en dålig eller inte generatorn så att den kan repareras eller bytas ut snabbt. Indikator Nätindikator

på instrumentbrädan i mest varje fordon som tillverkats sedan början av 1980-talet är en ljus, vilket indikerar tillståndet i generatorn. Om generatorns indikatorlampan blinkar eller om det stannar på en minut och sedan tonar bort för minuter åt gången, kan det tyda på en varning om att generatorn misslyckas.
Battery Voltage Output

Ett säkert tecken på att en bils generator inte fungerar är en låg fungerande batteri. Utspänningen från batteriet kan kontrolleras genom användning av en handhållen digital multimeter eller likspänningsvoltmeter som kan köpas på de flesta någon auto leverans butik. Om bilens batteri är genomgående fungerar på en låg nivå (mindre än 13V) och minskar, indikerar detta bilens generator är åtminstone delvis, om inte helt misslyckas. Medan en annan orsak kan vara att själva batteriet är dåligt, är det viktigt att ha generatorn kontrolleras så att problemet korrekt kan diagnostiseras.
Minskad tillbehör Performance

annat symptom på en trasig generator är minskad prestanda av fordonets elektriska tillbehör. Minskad prestanda av bilens elektriska tillbehör, såsom strålkastare, radio, ljus instrumentpanelen eller starter kan tyda på en låg laddning batteri, vilket kan vara ett resultat av en defekt generator. Spänningen på generatorer kan kontrolleras med hjälp av en handhållen digital multimeter, som kan köpas på de flesta någon auto leverans butik. En väl fungerande generator borde läsa på nivåer mellan 13,8-15,3 av spänning. Om en dålig generator är orsaken, kommer fordonet att uppleva en gradvis avstängning av alla elektriskt manövrerade tillbehör.
Ovanlig motorljud

annan varningssignal att bilens generator kan att misslyckas är förekomsten av ovanliga ljud som kommer från under huven. När en sviktande generator leder till misslyckande av lagren, kan det orsaka ett rasslande eller spinning buller från placeringen av generatorn. Detta ljud är normalt en stark indikation på att generatorn misslyckas. Därför bör fordonet besiktigas av en utbildad mekaniker för att korrekt diagnostisera problemet. Stalling
p Om bilens motor börjar motorstopp Addera, det är en av de starkaste indikationerna som generatorn är skjuten. En stannar motorn kan vara en viktig indikator på att din generator är för svag för att hålla bilen igång. Sluta köra bil och se till att ha en mekaniker eller tekniker kontrollerar den direkt för att förhindra ytterligare skador på bilen. Fortsätter att köra bilen i detta tillstånd kan orsaka att motorn överhettas och kan leda till stora problem såsom en trasig motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65044.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.