Vad händer när en generator är död?

En vanlig missuppfattning av fordons elektriska system är att batteriet levererar elektrisk ström för fordonet. I verkligheten batteriet är främst kraftkällan för start av fordonet, och generatorn ger energi för driften av de elektriska systemen och hålla batteriet fulladdat. På grund av detta, har generatorn en direkt effekt på alla elektriska komponenter i fordonet. Flera saker händer när en generator dör. Dimming Strålkastare

När en generator dör och inte längre mata elkraft, drar det elektriska systemet av fordonets ström från batteriet. Eftersom batteriet inte längre laddas upp av generatorn, förlorar batteriet sin laddning och strålkastarna växer dimmer då mindre ström från batteriet.
Långsamma Accessoarer

Alla elektriska tillbehör såsom elmanövrerade stolar och fönster makt lita på generatorn för korrekt mängd ström för att fungera korrekt. När en växelströmsgenerator dör, är batteriet inte kan tillhandahålla rätt mängd elektrisk energi. Detta gör att fönster och andra tillbehör för att fungera långsamt eller inte alls.
Battery Drain

Som en generator dör, kan den inte längre hålla batteriet i ett fulladdat tillstånd. Som ett fordon drivs med en död generator, är all elektrisk kraft för drift av fordonet därefter dras från batteriet, som så småningom är helt tömd på dess elektriska laddning. Stalling

tändsystem, bränslesystem och omborddatorer förlitar sig alla på elektrisk energi från generatorn att fungera korrekt. När en generator misslyckas, dessa system inte längre får rätt mängd av elektrisk energi. Detta kan orsaka dessa system att fungera ojämnt eller inte alls, vilket resulterar i motorstopp och dålig körning av motorn.
Hard Igångdragning

En misslyckad generator kommer inte att kunna ersätta någon avgift som går förlorad av batteriet under drift av fordonet. När fordonet är avstängd, och sedan försökt att startas, kommer den försvagade batteriet har inte tillräcklig effekt för att ordentligt dra runt motorn. Resultatet är en långsamt roterande starter som gradvis slutar vänder helt och hållet när nyckeln vrids.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65084.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.