Hur vet jag om ett hjulnav går dåligt ?

Navet i en bil hjul är den punkt där däcket och fälgen är monterad och fäst styrmekanismen . Om navet bryts ned och börjar gå dåligt , kommer bilens prestanda börjar att lida . Det finns några enkla kontroller som du kan utföra på din hjulnavet för att se om det går dåligt eller inte . Du behöver inte några speciella verktyg eller utbildning för att köra igenom testen , så att du kan göra dem nästan var som helst eller när som helst . Instruktioner
1

Grip hjulet ordentligt högst upp och längst ned positioner och försöka skaka hjulet . Om hjulet rör sig och inte motstå mycket din hubb kan vara dåligt .
2

Snurra hjulet för hand utan användning av motorn . När du snurrar det du kan känna friktionen och höra skrapning . Detta är tecken på en dålig nav .
3

Kontrollera navet efter att den har använts för 10 miles av körning . Om navet känns varm vid beröring kan det vara dåligt . En bra nav kommer att känna bara något varmt medan själva hjulet blir varmt .
4

Drive på ratten och ägna uppmärksamhet åt beteende hjulet . Om du känner att dra under inbromsning eller brist på respons vid styrning , är navet utför inte sitt jobb . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66584.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.