Hur man testar en Atomic Pertronix Tändare

Atomic utombordsmotor byggdes 1961-1970. Ursprungligen utrustad med en mekanisk punkter typ tändning har många motorer idag omvandlats till de mer tillförlitliga elektroniska tändningar. Pertronix är en ledande tillverkare av elektroniska kit tändning konvertering för Atomic motorn. Även normalt tillförlitlig och problemfri, den Pertronix tändningen kan ibland fel. Testa en misstänkt tändning är en lätt uppgift som kan göras hemma utan behov av dyr professionell shoppar tid. Saker du behöver
Digital multimeter
Platt-mejsel
Bladmått satt
18 AWG bygel
Visa fler instruktioner
1

Verifiera att Pertronix kit är rätt för motorn används och installeras korrekt enligt tillverkarens anvisningar. Kontrollera att rätt matningsspänning på röda tändare tråd med en multimeter. Motorn kan ha antingen en 6 - eller 12-volts system. Kontrollera informationen etiketten på båtens batteri för att kontrollera matningsspänningen.
2

Kontrollera luftspalten mellan modulen och magneten fodral med ett bladmått. Justera avståndet till .030 tum genom att lossa det fasthållande skruven på tändaren med en platt-skruvmejsel. Vrid tändare något tills gapet är korrekt. Dra fasthållaren skruv ordentligt.
3

Inspektera jordledningen inuti distributören för att säkerställa att den är ordentligt ansluten. Inspektera alla andra distributör ledningar för korrosion eller lösa anslutningar. Kontrollera polariteten på installationen. Vissa motorer kan ha en positiv mark-system, andra kan ha en negativ jord-system. Kontrollera att tändaren är installerad med rätt polaritet för ansökan.
4

Kontrollera tändspole för systemets kompatibilitet. Ställ in multimetern till den lägsta ohm skalan. Koppla bort alla kablar från tändspolen. Mät spolresistansen från den negativa terminalen till den positiva polen. Bestäm systemets maximala strömstyrka genom att dividera spänningen mätning av din spolresistansen mätning. Summan är systemets nuvarande eller strömstyrka. The Atomic Motorn bör inte överstiga 4 ampere. Om den totala strömstyrkan i systemet är högre än 4 ampere, bör en ballastresistor installeras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68189.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.