Skrikande ljud på en Ford Taurus

skrikande ljud i en Taurus orsakas av rörliga delar gnugga tillsammans. Metall i kontakt med antingen metall, kan gummi eller keramiska göra squeals. Dessa delar är antingen gnugga eller spinning. Exempel inkluderar lager, stöttor, bälten och bromsar. En skrika kan tyda på allvarliga problem, men många är underhåll frågor eller mindre populärare. Vissa körförhållanden kan också skapa tillfälliga tjut. Du kan lokalisera källan till de flesta squeals med lite envishet och en förståelse av kontaktpunkter. Saker du behöver
Rags
Ficklampa
Arbetshandskar
hylsnyckel med förlängare
Vinyl Protectant
Visa fler instruktioner
Outside Squeals
1

Shine en ficklampa genom framhjulens spår. Bromsen Rotorn är en polerad metallskiva bakom ratten. Kör fingret över rotorn. Djupa spår eller en skev känsla anger du behöver en broms jobb. Intermittent skrikande eller en hög knyst vid tillämpningen bromsar är vanligt. Kontrollera med din mekaniker om anti-gnissla bromsbelägg. Konsekvent broms slipning eller vibrationer i pedalerna är inte normalt.
2

Få dina chocker och stöttor inspekteras om du noterar stort gnissel eller skrikande när man går över gupp. De kunde bäras, eller bultar kan vara lös. Har strut torn kontrolleras.
3

Kontrollera torkarbladen om de skrika när vindrutan är våt. En hållarklämman kan vara lös. Om torkaren vidrör glaset, fixa det omedelbart. Det är som fingrar på en svart tavla, och det kommer att skada vindrutan. En skrikande torkare på en torr vindruta indikerar inte ett problem. Addera Under huven
4

Öppna huven och kontrollera styrservo-vätskebehållare, som ligger precis bakom radiatorn på passagerarens sida av motorn. Om det är mycket låg, kan lagret vara skrikande. Fyll enheten till rätt nivå.
5

Undersök drivremmen. Kontrollera till olje-eller vatten läcker, som kan spillas på bandet och få den att glida. Använd en ficklampa för att inspektera den bakre sidan av bandet med avseende på slitage. Leta efter djupa sprickor i räfflade områdena. Taurus Bruksanvisning rekommenderar byte av drivrem var 30.000 miles.
6

Bär arbetshandskar, och hitta spännaren drivremmen, vilket är en remskiva ca 3 inches i diameter fäst vid en fjäderbelastad hävarm . Drivremmen löper över remskivan. Ta tag i remskivan, och försöker vicka den. Tryck på bältet för att kontrollera tätheten. Det ska inte röra sig mer än en tum. Byt spännaren om det är löst, har överdrivet spel eller om metallspån ses i närheten.

Starta motorn och lämna A /C off. Shine en ficklampa på spännaren och titta på det. Byt ut remskivan om det hela tiden rör sig fram och tillbaka, vickar eller tjut. Lyssna noga eftersom bullriga bälten är vanligare än en felaktig spännare. På luftkonditioneringen
7

Turn och lyssna efter eventuella ändringar. Ett tidigt tecken på kompressorfel är en plötslig squeal när den är inkopplad. Det kan också vara ett tecken på en svag spännare. Addera Inside Squeals
8

Låt motorn igång, vrid fläkten på låg och sedan gradvis öka fläktens hastighet. Ihållande squealing är ett tecken på att fläkten motorlagren kan misslyckas och behöver bytas ut. Däremot kan fukt eller damm kommer in i enheten, vilket gör det gnisslar periodvis utan ett mekaniskt fel.
9

Vrid ratten helt åt vänster. Vänta 5 sekunder, slå sedan in det helt rätt. En skrikande eller pipande ljud är normalt här. Den servostyrning säkerhetsventil blöder ut övertryck. Skrikande medan vändpunkter till en drivrem fråga som måste granskas av en mekaniker.
10

Lyssna efter ljud från Taurus rattstången samtidigt vrida på ratten. Det betyder att bussningarna är torra eller slitna. Detta är inte ett stort problem, även om det kan vara irriterande.
11

Roll fönstren ner och upp igen. Behandla gummitätningar med vinyl protectant om de är skrikande. Smörj bullriga gångjärn med olja eller en spray smörjmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66443.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.