Hur får Total Ignition Timing

Total tändningen, eller totalt tidsanpassningsförsprång, betecknas på ett plakat under huven på de flesta fordon. Om det inte finns någon plakat, konsultera en servicemanual. Summa förskott beror främst på vilken typ och slipa av den utnyttjade kamaxel. Beroende på motorn, de flesta kamaxlar har ett visst mått av överlappning. Denna överlappning öppnar inloppsventilen några grader innan kolven når den övre dödpunkten på utblåsningsslaget och utloppsventilen är fortfarande öppen. Saker du behöver
Induktiv stroboskop
Distributör skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen. Anslut timing ljus genom att ansluta den röda kabeln till den positiva polen på batteriet och den svarta kabeln till den negativa. Anslut den induktiva pickupen på cylinder 1 och se till att alla kablar är tydliga för alla roterande föremål och avgaser värme.
2

Starta motorn och peka tidpunkten ljus ner vid tidpunkten plattan ligger på kamkedjan lock. Vrid ratten tidlägejustering på baksidan av stroboskop tills den övre dödpunkt märke på den harmoniska balansblock uppradade med djup V-skuren i timing plattan. Den V-skuren i timing plattan representerar 0 grader eller övre dödläget.
3

Läs numret under pekaren på ratten. Detta representerar tidsanpassningsförskottet på tomgång. Ta bort luftrenaren för att få tillgång till gasreglaget kopplingen på spjällhuset eller förgasaren. Höj rpm till 3.000 och kontrollera timingen igen. Vrid ratten tills linjen åter ställer upp med 0-graders märke på timing plattan
4

kontrollera numret under pekaren på ratten -. Detta kommer att vara den totala förväg. Lossa distributören basen och vrid fördelaren för att justera timingen och sedan kontrollera igen för att vara säker på att det fortfarande är korrekta efter justering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64396.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.