Hur vill kolla en Auto batteri för Load

En bilbatteri är ryggraden i fordonsindustrin elsystemet. En fungerande batteri måste installeras i bilen för en bil elektriska system att fungera korrekt. Ett sätt att avgöra om ett batteri fungerar korrekt är att genomföra ett belastningstest. En belastning testare drar en stor elektrisk ström från batteriet under en kort period. Om batterispänningen efter belastningstest är vid eller över en viss nivå, är batteriet anses fungera korrekt. Saker du behöver
Automotive batteri (12 volt) katalog Battery Load Tester Review, Digital eller analog multimeter
Visa fler instruktioner
1

Placera positiva ( röd) multimeter sond på batteriets pluspol. Placera den negativa (svarta) multimeter sond på den negativa batteripolen. Vrid måttskalan till "V DC."
2

Kontrollera multimeter displayen. Om multimetervärdet visar mer än 12,4 volt, ta bort multimetern sonder och stänga av multimetern.
3

Fäst den röda kabeln från batteriets belastning testare till batteriets pluspol. Fäst den svarta kabeln från batteriets belastning testare till den negativa batteripolen.
4

Sätt i batteriet genom att vrida kontrollen belastningsökning tills amperemetern på Load Tester läser tre gånger amp-timmars rating eller hälften kall-cranking amperetal. Batteriet cold-cranking amperetal eller amp-timmars rating visas på ett klistermärke på toppen av batteriet.
5

Kör testet i 15 sekunder, och sedan stänga av lasten testare.

6

Placera den positiva (röda) multimeter sond på batteriets pluspol. Placera den negativa (svarta) multimeter sond på den negativa batteripolen. Slå på multimetern, och kontrollera spänningen. Ett batteri i gott skick kommer att visa en läsning av minst 9.6 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66406.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.