Felsökning av en förrätt för en Ford F-150

Startmotorn i Ford F-150 tar emot en elektrisk signal från tändningslåset och därefter startar motorn. Om motorn vänder över mycket långsamt, eller om du bara hör ett klickande ljud, bör du felsöka startmotorn för att avgöra om det eller någon annan del av det elektriska systemet är frågan. Felsökning startmotorn låter dig identifiera och åtgärda problemet snabbt. Saker du behöver
Bakpulver
Vatten
Tandborste
Voltmeter
Batteriladdare (tillval) katalog Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera kontakterna på batteripolen för korrosion. Rengör all korrosion av av batterikontakterna med en borste och en blandning av vatten och bakpulver. Använd handskar när du gör detta eftersom batterisyra kan skada din hud.
2

Placera en voltmeter, eller en batteriladdare med en avgift indikator på batteriet. Om batteriet läser 12 volt eller mer, gå vidare till steg 3. Om inte, ladda batteriet tills det står 12 volt. Om F-150 fortfarande inte startar, gå vidare till nästa steg.
3

Koppla starter kabeln från baksidan av startmotorn. Om din bil är bränslet sprutas, ta bort den större av de två kablarna till startmotorn. Placera en voltmeter på tråden och har en andra person vrid tändningsnyckeln. Om voltmetern läser 12 volt, är tändningslåset skickar ström till startmotorn.
4

Lokalisera de två stora kontaktytor inlägg på baksidan av solenoiden. Placera en skruvmejsel över båda tjänsterna för att skapa en direkt koppling mellan batteriet och startmotorn. Detta eliminerar behovet av startmotorsolenoiden. Startmotorn ska aktivera men inte starta motorn. Om startmotorn inte slås på, är startmotorn defekt. Om startmotorn slås på, är startmotorn inte problemet. Se till att F-150 är i neutralläge och parkering paus ställs in när du gör detta steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65864.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.