Felsökning bränsleinsprutningen för en Ford Ranger

Felsöka insprutningssystemet i Ford Ranger kan vara en svår uppgift. Att förstå hur systemet fungerar gör detta system lättare att diagnostisera och reparera. Bränsle med högt tryck matas till bränsleinsprutaren av bränslepumpen. Precis före och under öppningen av insugningsventilen, är en elektrisk puls skickas till injektorn och injektorn öppnas för att tillåta bränsle som skall sprutas in i cylindern. Diagnos systemet omfattar kontroll bränsletillförsel och elektrisk funktion. Saker du behöver
Bränsle-provtryckning som
Automotive kretstestare
Injector-sele testare (noid ljus) Review, Digital volt /ohmmeter
Visa fler instruktioner

1

Fäst bränsle-trycket testare mätare på prov porten på bränsleskenan kopplad till insprutarna. Cykel startnyckeln från av till på flera gånger för att trycksätta systemet. Trycket i systemet borde vara större att 45 psi. Om inget bränsle tryck utvecklas i systemet, de mest sannolika orsakerna är bränsle-pump säkring, bränsle-pump relä eller bränslepump.
2

Kontrollera bränsle-pump säkring vid under- huva Säkringsblocket använda kretsen testaren. Om säkringen är bra, ha en hjälpare vrid startnyckeln till startläge och kontrollera strömförsörjningen på bränsle-pumpen elektriskt kontaktdon belägen nära den bakre delen av bränsletanken på ramen. Om strömmen till pumpen, men pumpen kommer inte på, byt pumpen. Om ingen ström tillförs pumpen, byt bränsle-relä. Om bränsletrycket är normalt att gå till nästa steg.
3

Koppla en av de ledningar-kabelstam bifogas bränsleinsprutarna. Anslut injektor-sele testare i kabelnätskontakten. Ha en hjälpare vrid startnyckeln till startläge medan du observerar testaren. Om testaren inte blinkar under startförsök, kontrollera strömmen vid selen. En tråd av kontaktdonet bör vara makt och den andra ska vara slipat under startförsök. Kontrollera säkringarna om det inte finns någon ström. Byt tändmodulen om det finns ström till injektorn men ingen mark under igångsättning.
4 p Om motorn går, men har en misständning, testa injektorn genom att mäta resistansen av injektorn. Ta bort ledningarna kontakten från injektorn och röra ledningarna i digital volt /ohmmeter till stiften i injektorn. Avläsning av 0 ohm indikerar en kortsluten injektor och läsningar av oändligt motstånd indikerar en öppen injektor. Resistansvärden på 10 till 16 ohm är normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65072.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.