Felsökning en Jeep Cherokee AC

Ett luftkonditioneringssystem innehåller många delar. Det börjar vid kompressorns som komprimerar freon till en temperatur varmare än atmosfären och skjuter den genom kondensorn, som frigör värmen till atmosfären. Från kondensorn förflyttar Freon genom torkanordningen som innehåller torkmedel som tar bort all fukt i systemet. Från torken Freon strömmar genom en H-block, vilket liknar en öppningsröret i funktion, där den vänder den flytande Freon till en fin spray eller ånga. Denna ånga eller sprej rör sig genom förångaren och absorberar värmen i kabinen och återgår till kompressorn. Saker du behöver
Luftkonditionering mätare
Flaska 134 köldmedium
Luftkonditionering reclaimer
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att Kontrollera att den interna luftkonditioneringen fläkt fungerar på alla hastigheter. Om inte, måste fläktmotor och fläktmotor resistor kontrolleras. Kontrollera att strömmen till fläktmotorn. Om fläktmotorn inte har makt, kontrollera säkringarna, och om de är bra, kontrollera att det finns ström till fläktmotorn resister. Om det finns ström till resister är resister dåligt, om inte, är omkopplaren dåligt
2

Kontrollera om kompressorn tänds när brytaren aktiveras.. Om kompressorn tänds, känner den större av de två linjerna av kompressorn. Den stora linje är den låga sidan för det låga trycket (sugsidan) som återför Freon till kompressorn. Det bär normalt 30 till 60 kg. av trycket. Linjen ska vara kall. Om det är, då det finns ett problem med den elektriska motorn styr dörrarna under instrumentbrädan. Ta insatsen handskfacket, driva luftkonditioneringen och flytta ratten som styr positionen av luft-och uppsägningstid som motorn inte rör spaken för att manövrera dörren och byt ut motorn. Om linjen är inte kallt, koppla in mätarna luftkonditionering.
3

Hook upp den röda (överkant) till ventilen på den lilla raden och den blå eller låga sidan till den stora raden. Se till att vreden på mätarna är i off position.The liten linje från kompressorn som går till kondensorn och sedan till brandväggen är i överkant slangen. Denna rad innehåller 200-350 kg. av trycket. Alltid vara försiktig med denna linje. Om en flaska Freon var ansluten till denna linje och linjen öppnades på flaskan, kan det explodera eftersom flaskan har en mycket mindre tryck än raden.
4

Titta på mätarna. De borde läsa 29-30 kg. på den låga sidan och minst 150 i överkant (med motorn avstängd). Om de är lägre och kompressorn kom inte, då är det undercharged och behöver freon att göra den låga sidan omkopplaren tänds och aktivera kompressorn. Starta bilen och aktivera AC. Öppna den låga sidan endast ventilen och låt avgiften för att bygga till 30 kg. i underkant och 150 kg. i överkant. Lyssna efter klicket i underkant för att slå av kompressorn. Stäng ventilen av om kompressorn inte tänds. Stäng av motorn. Rotera kompressorkoppling för hand för att se om det är tillräckligt lös, och kontrollera sladdkopplingsdonet på kompressorn.
5

Starta motorn och kontrollera noga att spänningen vid kompressorn. Om det inte finns någon spänning, kontrollera säkringarna i reläbox under huven och reläerna. Om det finns ström till kompressorn koppling, då kompressorn är dålig.
6

Kontrollera mätarna med motorn igång och AC på nu att systemet är laddat och se om det är kallt. Om det är, leta efter en läcka i systemet med en läcksökare. Om det inte är kallt, märker spårvidd avläsningar. Om den låga sidan är hög och den höga sidan är också hög, är det H-blocket ansluten upp och behöver bytas. Om den låga sidan är låg och i överkant är låg och inte flytta eller knappt rör sig när kompressorn kommer på, är kompressorn dålig. Om kompressorn gör en massa oväsen eller kopplingen inte kommer att engagera sig ordentligt, det kräver också en kompressor. Om den höga sidan är mycket hög och den låga sidan normal eller låg, är kondensorn igensatt och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63892.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.