Hur man diagnostiserar Stickning bromsoken

Bromsok kan fastna i ett par olika sätt, kan bromsoket kolvarna fastnar, vilket kan orsaka för tidig förslitning av bromsbeläggen. Bromsok s bildspel bultar (om sådan finns) kan hålla sig så väl. Till skillnad bromsok kolvarna, ofta dessa bultar kan rengöras och åter smörjas och återanvändas. Även kolvar på bromsok som används för att repareras, det är billigare nu att ersätta dem med re-tillverkade bromsok. Saker du behöver
Stoppkloss
Lug nut skiftnyckel
Jack
stödbenet
Wrench set eller Ratchet och Hylsnyckelsats
Medium brytjärnet
Caliper hängare
C -klämma eller bromsok kolv verktygslåda
Visa fler instruktioner
1

Starta fordonet och placera den i växel eller enheten på en plan yta. Släpp kopplingen långsamt för en vanlig sändning eller släpper bromspedalen för en automatisk växellåda. Om bilen rullar långsamt, dra åt bromsen hårt. Låt bilen gå sakta framåt igen. Om det känns som om det är trögt eller inte flytta alls efter att bromsarna har tillämpats hårt, kan det tyda på att hålla bromsok.
2

provköra fordonet. Bromsa i en låg-trafik område samtidigt som du håller i ratten. Bromsa några gånger. Detta kommer att värma bromsarna på hjulet med den felaktiga bromsok kolv, som kommer att hjälpa i diagnosen. Addera 3

Parkera fordonet på en plan yta. Placera en hand nära varje däck utan att röra fälgen. Om en fälg har intensiv värme som kommer från det efter provkörning, kan detta vara hjulet med den felaktiga bromsok.
4

Placera ett hjul chock mot utsidan slitbanan på motsatt axel från bromsok som diagnostiseras.
5

Lossa muttrarna på fordonet ett helt varv med klacken skiftnyckel. Hissa fjärdedel av fordonet med
6

jack och stödja den på en pallbock.
7

Kontrollera temperaturen på fälgen och hjulmuttrarna innan du helt ta bort muttrarna. Om det behövs, ge tid för dem att svalna innan du fortsätter. Ta bort muttrarna när de är redo, ta sedan bort hjulet.
8

Kontrollera temperaturen på bromsok med handen innan du försöker röra den. Om det behövs, ge tid för bromsok svalna innan du fortsätter.
9

bort bromsok bultar med en skiftnyckel eller Ratchet och lämplig hylsa. Alternativt kan du prova att komprimera bromsok första användning av en C-klämma. Detta bör göras på främre bromsok bara. Bakre oket kolvar på många modeller kräver en tjocklek kit kolv verktyg.

Om kolven av den främre bromsok komprimerar, då bromsok kolv är bra. Försök att flytta bromsok fram och tillbaka för hand för att avgöra om bilderna (eller bildspel bultar) sticker. Om kolven komprimeras, men det finns ingen rörelse i oket, bilderna eller bultar slide måste avlägsnas, rengöras och smörjas.
10

Bänd bromsok bort av den integrerade knogen med ett spett . Vissa bromsok har kuddar knutna till huset, medan andra kommer att lämna kuddarna bakom på knogen. Häng bromsoket till en suspension komponent för att undvika att låta den hänga från dess hydraulslang.

Kuddar kvar på knogarna, kontrollera kuddar för rörelse över integrerad knoge, där fästplattorna av dynorna kontakta knogen . Ofta kan dynor bli torr från värme och exponering och börjar klibba på knogarna, som kan avge ett falskt symptom på en klibba bromsok.
11

Komprimera kolven för bakre bromsok, eller om den främre bromsok kolven kunde inte komprimeras såsom visas i steg 8. För bakre skruven-in kolvar, använd verktyget kit för att vrida kolven medurs. Om kolven vänder mycket svårighet eller inte alls, är kolven fastnat och bromsok behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67038.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.