1993 Ford Mustang Motor Felsökning

Problem med din Ford Mustang motor kan diagnostiseras med uppmärksam körning, en angelägen luktsinne och hörsel. Du kan också pop huven och utforska motorn, men diagnostisera en motor genom trial and error kan vara tidskrävande. En 1993 Ford Mustang har en självtestande diagnostiskt system på plats, och använder det kommer att spara mycket tid. Eftersom Mustang föregick 1996 och standardisering av On-Board Diagnostics, kommer du att göra fordonet utföra ett självtest, vilket är lätt att göra. Saker du behöver
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låt Mustang varm till normal arbetstemperatur, sedan stänga av motorn. Växla till neutralläge eller park, sedan dra åt parkeringsbromsen. Se till att luftkonditioneringen är avstängd.
2

Öppna Mustang huva för att komma åt motorrummet. Du letar efter två saker. Den "Självtest Outlet" är en sexsidig, trapetsformade hub med sex kortplatser. I närheten hittar du ett enda uttag på pigtailed tråd. Detta är den "Self Test Input." Addera 3

Lokalisera grundstötning facket på den sexsidiga "självtest Outlet." Titta på den undre raden börjar sedan från höger och räkna tre hål över. Anslut "Självtest Input" till "Self Test Outlet" med en bygel.
4

Sätt in nyckeln i Mustang tändning till "Tillbehör" läge.
5

Räkna koden som förmedlas till dig genom Mustang kontrollera motorn ljus. Ford felkoder är antingen två-eller tresiffriga sekvenser. Det första numret kommer att visas genom långa blixtar, och efterföljande siffror blir kortare blinkar. Till exempel kommer kod 22 har två långa blixtar, en kort paus och två korta blinkningar. Det blir en längre paus för att visa början på en ny kod. Skriv alla koder ned.
6

Slå upp Fords OBD-I-koder på nätet. När du har hittat definitionerna för de koder du har spelat in, vet du var i motorn för att starta ytterligare en undersökning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66284.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.