Hur du kontrollerar om en Freon Läckage

Luftkonditioneringen system din bil är ett slutet system under högt tryck. Med tiden kan de förstöras till systemet och skapa en läcka. Inte bara är denna läcka skadliga för miljön, men det kan också vara kostsamt för dig. Det mest tillförlitliga sättet att hitta ett kylmedel läcka i en bils luftkonditioneringssystem är att använda en UV-färg-systemet. Detta kommer att göra det läckande området glöd under svart ljus, vilket möjliggör en enkel diagnos. Saker du behöver
Repair manual (Chilton eller Haynes) katalog UV-tonade R134a köldmedium kit
UV glasögon
svart ljus
Visa fler instruktioner
1

Öppna din bilens huv och lokalisera lågtryck luftkonditionering linje. Denna linje är den tjockare av de två luftkonditionering linjer och kan lokaliseras exakt med hjälp av reparationshandboken.
2

Spåra lågtryck linjen tills du når hamnen Metal Service, en liten metall ventil , på linjen. Ta bort tjänsten port lock genom att vrida det moturs.
3

Anslut UV-tonade R134a kit fyllning slang till tjänsten porten genom att dra upp plastringen på änden av slangen, trycka på slangen på porten och släppa plastring. Stänger av bilens motor och köra luftkonditioneringssystemet på "Hög". Fyll luftkonditioneringssystemet hjälp av instruktionerna som medföljer R134a kit --- det är normalt så enkelt som att dra en trigger.
4

Låt bilen och luftkonditioneringen att köra för fem till 10 minuter och vrid bilens motor avstängd.
5

Sätt UV glasögon på och söka i hela motorrummet för spår av UV färga med svart ljus. Den U.V. färgämnet sätter igång en grönaktig nyans när den svarta ljuset träffar den. Eventuella stora mängder UV färgämne eller tonade R134a sprutar från linjen indikerar ett läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67475.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.