Varför Kopplingar Burn Out?

Kopplingsaggregat är sammansatta av ett svänghjul kopplad till motorn, en serie av friktionsskivor anslutna till växellådans ingående axel och en uppsättning av fjädrar som trycker de två tillsammans. Valfritt antal saker kan orsaka en koppling för att bränna ut, några mekaniska i naturen och andra endast missfoster olyckor. Tid

Gilla deras kusiner bromsbelägg, kommer alla kopplingsskivor uttjänt. När de gör det, kommer de att förlora sin förmåga att gripa svänghjulet och utveckla en tendens att halka. Kopplingspaketet fjädrarna kan också mjukna och slits ut med tiden, minskar aggregatet förmåga att överföra makten.
Glasning

överhettning genom att låta den glida överdrivet kommer att orsaka material för att glasyr över. När glasrutor händer kommer kopplingen aldrig att till fullo kunna greppa svänghjulet, vilket leder till en kaskad effekt av misslyckande.
Oil

En läckande bakre huvudpackningen kommer att tillåta olja från motorn för att mätta skivans friktionsmaterialet. Det finns inget sätt att få olja ur en kopplingens friktionsmaterial, så byte är det enda alternativet. Addera Big Power and Big Tires
Däck

är oftast den svaga länken i någon drivlinan i att de ska bryta sig loss före raster något annat eller sticklingar. Installera mycket stora racing eller off-road däck kommer förmodligen att göra din koppling nästa svagaste länk, så det är bundet att bränna ut om din motor har makten att göra det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68158.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.