Vad orsakar en olje Tryck Gauge att vara i överkant?

Oljan i motorn flyttas runt via en oljepump, som ligger i oljetråget. Pumpen plockar upp olja och trycker den genom de olika olje gallerier där det smörjer viktiga interna komponenter försvinner oljan sedan tillbaka till oljetråget, där det åter plockas upp av pumpen. För övervakning av mängden tryck pumpen arbetar under, är ett tryck-sändarenhet monterad i systemet. Detta sändande enheten vidarebefordrar informationen till antingen en varningslampa, eller en tryckmätare, beroende på hur din bil är utrustad. Kallt väder

oljor "viskositet eller tjocklek, ökar när temperaturen sjunker. En olja som är för tjockt kommer att orsaka en högre än normal belastning på oljepumpen. Vid kall väderlek operationer rekommenderas det en lättare viskositet olja användas. Det är normalt att manometern att läsa högre när bilen är kall, men om behandlingen inte återgår till det normala när motorn är varm, bör en lättare viskositet olja övervägas.
Alltför olja

Kör aldrig motorn med en oljenivå högre än märket FULL på mätstickan. För mycket olja i systemet lägger en orimlig belastning på oljepumpen och kan orsaka högt tryck läsning. Kontrollera alltid oljenivån när motorn är kall. Det tar tid för oljan att rinna tillbaka i oljetråget efter att motorn körts.
Blockerad oljefilter

Oljefiltret har många små öppningar genom vilka oljan passerar som den håller på att rengöras. Dessa filter har en intern bypass system som tillåter olja att flöda, även om de är blockerade. Om filtret är igensatt och olja avleds genom filtren 'bypass-system, kommer det att öka oljetrycket.
Förtjockad olja

I vissa situationer olja viskositet kan faktiskt ökar med tiden. Om fordonets bränsleinsprutarna levererar för mycket bränsle till systemet, kommer en ökning av sot rester resultera. Denna sot kommer att finna sin väg in i oljan, där det kommer att få den att tjockna, och därmed höja trycket. Långa perioder av tomgångskörning kan också producera stora mängder sot.
Oil Gallery Blockering
p Om oljan gallerierna är blockerade eller begränsade, de tvingar oljepumpen att arbeta hårdare . Som oljegalleri hålen blir mindre, på grund av en ansamling av insättningar, blir den naturliga oljeflödet stränga restriktioner, höja inre oljetryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68143.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.