Hur man testar en kylvätska Sändande enhet på en liten Chevy

small block Chevrolet motor kylsystem använder en sändande enhet för att styra när kylvätskan rinner från kylaren till motorn. När motorn når en viss temperatur, öppnas den sändande enheten och tillåter kylmedel att komma in i motorn. När motorn sjunker under denna temperatur, stänger enheten, varigenom motorn värmas. Defekta sändarenheterna misslyckas oftast öppna, men de kan också misslyckas med att stänga. Testa den sändande enheten kan snabbt utföras genom nedsänkning av enheten i vatten och att höja temperaturen hos vattnet medan övervakning med en termometer. Saker du behöver
Motorspecifikationer manuell
Kastrull
Vatten
Stove
termometer
Visa fler instruktioner
1

Konsultera motorspecifikationer manual för att bestämma den temperatur vid vilken den sändande enheten ska öppna. Majoriteten av sändarenheterna används av Chevrolet small block motorer är konstruerade för att öppna vid 180 grader Fahrenheit. Men några Chevy sändarenheterna öppna vid 170 eller så högt som 195 grader. Den typen av sändande enheten beror på vilken typ av motor så konsultera specifikationer handboken.
2

Fyll en kastrull med kallt vatten och placera pannan på en spisplattan.

3

Placera den sändande enheten i pannan.
4

in spetsen på en termometer i stekpannan.
5

Vrid ugnens brännare på medellång värme och övervaka termometern och den sändande enheten.
6

Notera temperaturen i vattnet där den sändande enheten öppnas. Om den sändande enheten inte öppnas vid rätt temperatur, är den sändande enheten defekt och måste bytas ut.
7

Låt vattnet svalna, under övervakning av sändande enheten, om den sändande enheten öppnas rätt temperatur. Om den sändande enheten inte stänga när vattnet svalnar, är det sändande enheten defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64721.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.