Tecken på en igensatt Insprutare

Bränsle filter brukar göra ett bra jobb med att filtrera bränsle av föroreningar, men med tiden, de tillåter små partiklar för att arbeta sig in i spridarna, möjligen igensättning dem och därmed tillåta för mycket eller för lite bränsle i motorn. Detta kan orsaka en mängd olika prestanda-och utsläpp-relaterade problem. Dessutom får tilltäppta bränsleinjektorer orsakar andra allvarliga problem med din bil, vilket leder till eventuell motorhaveri. Därför är det viktigt att kunna diagnostisera igensatta bränsleinjektorer snabbt. Ojämn tomgång

Du kan höra och känna att bilens motor är igång väldigt våldsamt när på tomgång. Som en ojämn bränsletillförsel leder till förbränning av bränsle som är varken effektivt eller vanlig, är detta en av de första tecknen på tilltäppta bränslespridare.
Hackande motor

Ett igensatt insprutare kan orsaka bilens motor att fräsa - det är, misständning. Detta beror på bränsleinsprutaren inte levererar tillräckligt med bränsle till motorn. Du kommer att märka att när du trycker ned gaspedalen, det finns en fördröjning innan bilen accelererar. Som en bara åtta procent begränsning av bränsle kan orsaka misständning, är detta ett mycket vanligt symptom på en igensatt bränslespridare.
Racing Engine

bilens motor kan tävla eller uppsving när du kör det. Detta orsakas av främmande partiklar hålla bränsleinsprutaren öppen för länge och därmed leverera för mycket bränsle till motorn. Du kommer att märka detta genom ökat motorljud och ojämn acceleration.
Ovanliga tändstift Utseende

tändstift kan verka blött eller missfärgad, enligt tidskriften Popular Mechanics. Likaså kan det helt enkelt vara resultatet av en defekt tändstift, så du kommer att behöva testa dina tändstift med gnista testare, eller helt enkelt byta ut dem.
Minskade Gas Mätarställning

Du bil kan använda mer gas per mil om bilen har igensatt bränslespridare. Detta beror bränsleinsprutarna levererar för mycket bränsle till motorn, vilket minskar effektiviteten.
Ökning i avgasutsläpp

Igensatt bränsleinjektorer kan orsaka högre kolväte och koldioxid kolmonoxid. Med all sannolikhet kommer du att behöva en bil utsläpp test för att avgöra detta eftersom det inte är lätt märkbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66221.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.